NETTET SNØRER SEG: Denne uken har vært hektisk for USAs president Donald Trump. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Trump-konsernets økonomisjef har fått immunitet

Finansdirektøren i The Trump Organization er innvilget immunitet i forbindelse med Michael Cohen-saken.

  • NTB

Det melder en rekke amerikanske medier, deriblant Wall Street Journal, CNN og NBC News.

Allen Weisselberg (71) har i mange tiår jobbet for president Donald Trump og er finansdirektør i The Trump Organization, konsernet som eies av presidenten og tre av hans barn.

les også

Trump-biograf tror presidenten kan trekke seg: – Tror Trump vil unngå skammen

Årsaken til immuniteten skal være at han har gitt informasjon om de såkalte hysj-pengene som Trumps tidligere advokat Michael Cohen tirsdag innrømmet å ha betalt til to kvinner som hevder å ha hatt affærer med Trump, skriver Wall Street Journal.

Les også: Slik har Trump endret forklaring om pornostjerne-betaling

Cohen erklærte seg tidligere i uken skyldig i flere tiltalepunkter om økonomisk kriminalitet, deriblant ulovlige valgkamputbetalinger under Trumps valgkamp i 2016.

Siden 1970-tallet

Weisselberg har jobbet i Trump-familiens eiendomsvirksomhet siden 1970-tallet. Han antas å ha kjennskap til alle private og forretningsmessige avtaler som Trump har tatt del i siden karrieren hans som eiendomsmogul begynte.

les også

Trump i ordkrig med egen justisminister: – De som ikke er lojale, forsvinner

Omfanget av immuniteten er ikke kjent, men det kan avgjøre om Weisselbergs involvering utgjør en stor utvikling i den pågående etterforskningen rundt Trump.

Nyhetsbyrået AP har forsøkt å kontakte Trump Organization og Weisselberg for kommentarer, men har ikke lyktes.

Hva skal til for at Trump går av? Her forsøker VGs politiske kommentator å gi et svar:

Hysj-penger

Torsdag ble det kjent at USAs føderale påtalemyndighet har innvilget immunitet til David Pecker for å kunne vitne om Trumps rolle i utbetalingene av såkalte hysj-penger til kvinner som angivelig har vært Trumps elskerinner.

Pecker er sjef for selskapet som publiserer tabloidmagasinet National Enquirer og er også en mangeårig støttespiller av Trump.

les også

Dette kan Cohens tilståelse bety for Russland-etterforskningen

Selv om Weisselbergs navn ikke er nevnt i sakspapirene i Cohen-etterforskningen, antas han å være en av to Trump-direktører som omtales i rettsdokumentene. De to skal ha tilbakebetalt Cohen og bokført betalingene som juridiske utgifter.

Da Cohen erklærte seg skyldig i en domstol i New York tirsdag, hevdet han at utbetalingene til de to kvinnene hadde som «hovedformål å påvirke presidentvalget».

les også

Jurymedlem åpner opp om drama i kulissene da Trump-rådgiver ble dømt

AP har forsøkt å få klarhet i om Weisselbergs immunitet er begrenset til Cohen-etterforskningen, eller om den er innvilget i bytte mot samarbeid i andre etterforskninger. En talsperson for påtalemyndigheten vil imidlertid ikke kommentere saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder