DREPT AV POLITIET: Forbipasserende politi gjenkjente mannen på gaten, som deretter åpnet ild mot politiet. Den ettersøkte 29-åringen ble drept i den påfølgende skuddvekslingen. Foto: AP

Terrormistenkte Chérif Chekatt drept av politiet

Den ettersøkte Chérif Chekatt ble torsdag kveld skutt og drept av politiet i en skuddveksling, bekrefter Frankrikes innenriksminister.

Artikkelen er over ett år gammel

Innenriksminister Christophe Castaner bekreftet i 22.00-tiden at mannen som er mistenkt for å stå bak angrepet mot julemarkedet i Strasbourg er skutt og drept av politiet.

– Mannskap fra politiets spesialstyrker observerte en person som tilsvarte den ettersøkte mannen. Vedkommende snudde seg og skjøt mot politiet, som skjøt tilbake og nøytraliserte angriperen, sa Castaner på en pressekonferanse torsdag kveld.

Borgermesteren i Strasbourg, Roland Ries, valgte å takke politistyrkene for å ha funnet Chekatt.

– Dette er en stor lettelse, sier Ries.

les også

Slik bevegde Chérif Chekatt seg gjennom julemarkedet

– Takk til alle vitnerapporteringer som gjorde det mulig å finne den ettersøkte, skriver også fransk politi på Twitter.

Det lokale politiet i Bas-Rhin skriver følgende på Twitter:

– Jakten er over.

TERRORMISTENKT SKUTT: Franske spesialstyrker vokter området der terrormistenkte Chérif Chekatt ble skutt. Dette er i Meinau-distriktet i Strsbourg. Foto: CHRISTIAN HARTMANN / SCANPIX

Skal ha gjemt seg i varelager

Reuters meldte i 21.30-tiden at vitner fortalte om skyting i bydelen Neudorf. Samtidig skal store politistyrker ha blitt observert i området.

Flere medier meldte i tiden etter at Chekatt skal ha blitt funnet i et varelager i bydelen Meinau, der han hadde gjemt seg. Han skal ha åpnet ild mot politiet, og i den påfølgende skuddvekslingen ble 29-åringen drept.

les også

Strasbourg-angrepet: 700 politifolk jakter Chérif Chekatt

Innenriksminister Castaner forteller imidlertid at Chekatt altså ble observert på gaten Rue du Lazaret av en forbipasserende patrulje. Gaten ligger i Neudorf, samme område som politiet tidligere torsdag gjennomførte en stor væpnet aksjon.

Ifølge France Infos opplysninger var tre personer fra spesialstyrkene involvert i hendelsen. Ingen av disse skal ha blitt skadet i skuddvekslingen.

DREPT: Chérif Chekatt ble torsdag kveld skutt og drept av fransk politi, ifølge nyhetsbyåret AFP. Foto: AP/Fransk politi

Den franske avisen L’alsace skriver at Chekatt skal ha vært bevæpnet med både pistol og kniv. Han skal ifølge avisen ha skutt mot politibilen som passerte.

Tilskuere applauderte politiet og ropte «bravo», ifølge Le Figaro.

Politiet har stengt av et større område i bydelen, og ber sivilbefolkningen om å ikke forstyrre de tekniske undersøkelsene.

IS hevder de står bak

Mer enn 700 franske politifolk har deltatt i jakten på Chekatt siden tirsdag. Han er mistenkt for å ha åpnet ild på et julemarked i Strasbourg, et angrep som kostet tre mennesker livet og førte at 13 ble skadet, fem av dem alvorlig.

Like etter at Chekatt ble bekreftet død, hevdet terrorgruppen IS via sin propagandakanal Amaq at de står bak angrepet på julemarkedet.

les også

Politiet jakter Chérif Chekatt (29) etter Strasbourg-angrepet

Ifølge fransk påtalemyndighet ropte 29-åringen «Allahu Akbar» mens han skjøt mot forbipasserende.

Etter angrepet stakk Chekatt av til fots, og avfyrte skudd mot fire soldater fra antiterror-styrken Sentinelle før han kom seg unna i en taxi.

Både foreldrene og to av brødrene hans er arrestert i forbindelse med letingen, i tillegg til en femte person.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder