ÅSTEDET: Politiet ankommer åstedet i Marokko hvor de to kvinnene skal ha blitt funnet drept. Foto: ChoufTV

Kilde til VG: Én arrestert for dobbeltdrapet, politiet jakter ytterligere to

Politiet i Marokko skal ha arrestert og mistenkt én person for drapene på en norsk og en dansk kvinne mens de jakter på to mistenkte. Det får VG opplyst fra en kilde tett på etterforskningen i Marokko tirsdag morgen.

Ifølge kilden skal politiet jakte to menn til.
De to skal sammen med den pågrepne ha campet ikke langt fra der de to drepte kvinnene hadde satt opp sitt telt. Øyenvitner har fortalt politiet at de så de tre mennene forlate området rundt klokken 03.00 natten før kvinnene ble funnet.
Politiet skal ha funnet et ID-kort tilhørende en av de tre mennene.
Mannen som er arrestert skal komme fra Marrakech. De to andre fra Safi.

I en pressemelding fra innenriksministeren i Marokko tidligere tirsdag morgen heter det: «Arrestasjonen ble foretatt denne morgenen i Marakkesh. Han (den mistenkte red. anm.) blir nå avhørt for å avgjøre hvilke motiver han kan ha hatt og for å få detaljer rundt drapet. Etterforskningen vil fortsette med sikte på å identifisere og anholde andre potensielle mistenkte involvert i gjerningen».

les også

Maren (28) og Louisa (24) ble drept i Marokko

Funnet ved fjellsti

Ifølge VGs kilder bodde de to kvinnene på et billig hotell i Marrakech før de dro til fjellområdene. Politiet skal nå ha ransaket hotellrommet på jakt et spor.

VG får opplyst at de norske og danske ambassadørene til Marokko har ankommet Marakkesh. De skal møte landets innenriksminister tirsdag, som vil dele siste nytt om etterforskningen av dødsfallene.

Den norske kvinnen, Maren Ueland (28), kommer fra Bryne i Rogaland. Moren hennes mintes datteren med et innlegg på Facebook mandag kveld. Den danske kvinnen heter Louisa Vesterager Jespersen (24).

Kvinnene ble funnet døde på en avidesliggende fjellsti mandag morgen i det som er et populært turistområde cirka 100 km sør for byen Marrakech.

De skal ha blitt utsatt for grov vold med en skarp gjenstand.

les også

Norsk kvinne brutalt drept i Marokko: – En tragedie for hele landsbyen

– Ufattelig trist

Reinert Kverneland, ordfører i Time kommune i Rogaland, forteller at mange er påvirket av beskjeden.
– Det er ufattelig trist. Alle kjenner alle, det er ikke akkurat en storby.

Mange har lagt ut kondolanser, forteller han. Kommunen bistår politiet med kontakten med pårørende.

– I går kveld kontaktet kriseteamet vårt dem på telefon. Vi tar vare på familien så godt vi kan, så er det opp til politiet og Kripos å etterforske.

Norsk politi er på vei til stedet kvinnene ble funnet.

– En norsk politimann jobber for Politiets utlendingsenhet i Rabat. Han er alt på vei mot området. Etterforskningen vil foregå i samarbeid med marokkansk politi, og vi vurderer også å sende etterforskere herfra, sier kommunikasjonsrådgiver Jonas Fabritius Christoffersen til VG.

BASE CAMP: Club Alpin Français i Marokko ligger like ved stedet der kvinnene skal ha blitt funnet. Foto: Torbjørn Brandeggen

Det er årevis siden Marokko har hatt alvorlige kriminelle hendelser som involverer utledninger, og landet blir ansett som en trygg destinasjon.

Det norske utenriksdeparementet skriver i sine reiseråd at «de aller fleste reiser til Marokko er problemfrie, men forholdsregler må tas», og nevner høy terrorberedskap, veisikkerhet og reiser til Vest-Sahara.

Avsperret

Utenriksdepartementet sier til VG tirsdag morgen at de fortsatt venter på den offisielle bekreftelsen på dødsfallet fra marokkanske myndigheter.

– Dersom pårørende ønsker det, vil vi bistå dem med det vi kan – konsulær hjelp, sier Anne Lunde, pressetalsperson i UD, til VG.

Hun bekrefter at pårørende er varslet.

Fjellstien hvor kvinnene ble funnet fører opp til Toubkal, det høyeste fjellet i Nord-Afrika (4167 meter). Nå er området avsperret.

– Hele regionen er stengt, det er mange politifolk i området og helikoptre i luften, og alle planlagte fotturer er avlyst av sikkerhetshensyn, skriver lokalavisen Medias24.

Etterforskere fra hovedstaden Rabat skal mandag ha blitt sendt til åstedet, får VG opplyst fra en kilde tett på etterforskningen i Marokko.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder