NÅ SKAL DU HØRE: Italias statsminister Sivilo Berlusconi i samtale med den amerikanske presidenten Barack Obama. Foto: AP

Berlusconi med ny skandalekommentar under toppmøte

Avslørt av «skjult» mikrofon

(VG Nett) Italias statsminister Silvio Berlusconi skal ha klaget over Italias rettssystemer til president Barack Obama under G8-toppmøtet i Frankrike.

Monica Bring Estensen
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det var et TV-kamera som torsdag fanget opp den uformelle samtalen mellom de to statsoverhodene i en pause under G8-møtet, som pågår i Frankrike denne uken.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters viser bildene en forbløffet Obama som lytter til Berlusconi mens han klager over det han mener er venstreorienterte dommere i Italia.

Det Berlusconi ikke visste var at mikrofoner plukket opp samtalen, skriver Reuters.

- Vi har presentert en rettsreform som er avgjørende for oss. I Italia har vi nærmest et diktatur av dommere fra venstrefløyen, sa statsministeren.

Berlusconi har lang personlig erfaring med rettsvesenet i hjemlandet.

- Jeg har hatt 31 rettssaker mot meg, og jeg har alltid blitt frikjent, skal han ha sagt til Obama.

Sexanklager

Den omstridte statslederen er for øyeblikket hovedpersonen i en rettssak hvor han er anklaget for å ha hatt sex med en mindreårig prostituert.

Kommentarene fra 74-åringen under toppmøtet i Frankrike har nok en gang skapt massiv medieomtale i italiensk presse.

Skandalen kommer på et uheldig tidspunkt for den italienske statsministeren som nå hever risikoen for et ydmykende nederlag i det kommende lokalvalget i hjembyen Milano, skriver Reuters.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder