Spesialpolitimann (22) skal ha skutt russisk ambassadør

Ifølge tyrkiske medier var Mevlüt Mert Altıntaş (22) ferdigutdannet politimann i 2014.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det oppsiktsvekkende politiske attentatet foregikk mer eller mindre for åpent kamera, og viser hvordan den dresskledde mannen står rolig bak den russiske ambassadøren Andrej Karlov mens hans holder en tale.

Plutselig gir en rekke pistolskudd gjenlyd i galleriet, der ambassadøren åpnet en fotoutstilling.

Ifølge Reuters skal Altıntaş ha jobbet som politimann siden 2014. Bilder av ham i uniform fra årboken til politiskolen vises i flere tyrkiske medier.

BAKGRUNN: Drapsmannen ville hevne Aleppo

Jobbet i opprørspolitiet

Tyrkiske sikkerhetskilder sier at 22-åringen ikke var i tjeneste under attentatet, men at han skal ha kommet seg inn i galleriet ved hjelp av politibeviset sitt.

Han skal ha jobbet i Çevik Kuvvet, en del av opprørspolitiet i Ankara, skriver avisen Hurryiet.

Ankaras borgermester har bekreftet at mannen var politimann. Bilder i sosiale medier viser at attentatmannen ligger skutt og drept i bygget, med den ødelagte pistolen ved siden av seg. Det er ikke kjent om han brukte tjenestevåpenet sitt i attentatet.

Les også: Over 200 kurdiske politikere arrestert i Tyrkia i natt

DRAMATISK: Her ligger ambassadør Andrej Karov livløs på gulvet inne på Modern Art Center i Ankara - bare noen meter fra mannen som løsnet de dødelige skuddene. Foto: AFP

Ropte etter skuddene

De første skuddene traff ambassadøren i ryggen. Like etterpå ropte politimannen, som var kledd i sort dress og slips, en rekke politiske slagord.

– Ikke glem Aleppo! Ikke glem Syria!, ropte angriperen.

Deretter skrek han: «Hold dere unna! Hold dere unna! Bare døden vil ta meg bort herfra. Alle som er innblandet i denne undertrykkelsen, kommer til å dø, én etter én, ropte han videre.

Angriperen ropte også «hevn» og «allahu akbar» (Gud er størst) og fyrte av minst åtte skudd, ifølge en AP-fotograf på stedet. Angriperen ødela også flere bilder på utstillingen.

OPPRØRSPOLITIET: Ifølge tyrkiske medier jobbet 22-åringen i en spesialavdeling som settes raskt inn i opprørssituasjoner. Foto: Burhan Ozbilici AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder