DREPT: Juan Ramon Guerrero (22) (t.h.), og hans kjæreste Christopher «Drew» Leinonen (32), ble drept på nattklubben. Bildet er hentet fra Instagram.

DREPT: Juan Ramon Guerrero (22) (t.h.), og hans kjæreste Christopher «Drew» Leinonen (32), ble drept på nattklubben. Bildet er hentet fra Instagram. Foto: Privat

Juan (22) og Christopher (32) skulle gifte seg – ble drept i Orlando-massakren

De var lykkelige og hadde planer om å gifte seg. Nå blir de i stedet begravet sammen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Juan Ramon Guerrero (22) og hans kjæreste Christopher «Drew» Leinonen (32), ble drept på nattklubben Pulse i Orlando natt til søndag.

– Jeg tror min sønn ville ha ønsket det (felles begravelse, journ.anm.). Derfor gjør vi det, sier pappa Juan Ramon Guerrero (61) til nyhetsmagasinet TIME.

Han var en av de første som fikk vite at de hadde mistet sin kjære under skytingen, men langt fra den eneste. Totalt 49 personer ble drept før gjerningsmannen selv ble drept etter en skuddveksling med politiet.

VG-kommentator Anders Giæver: Det mykeste målet

– De var så forelsket

Juan Ramon Guerrero, som har samme navn som sin far, og hans kjæreste Christopher bodde sammen og hadde vært kjærester i nesten to år, ifølge familien.

Da Guerrero for tre år siden kom ut av skapet, tok familien imot nyheten med kjærlighet og aksept, forteller hans 24 år gamle søster Aryam Guerrero til TIME.

– De var så forelsket. De var sjelevenner. Du kunne se det på måten de så på hverandre. Det er litt trøst i at de døde sammen, sier hun. Det var ikke en begravelse de skulle ha sammen, det var et bryllup, sier hun.

Foreldrene skal ha ansett kjæresten Christopher som en del av familien. Det var moren til Christopher som skal ha forslått at sønnene deres kunne ha felles begravelse, ifølge Aryam Guerrero.

Guerrero ville snart fylt 23 år og familien sier de vil feire bursdagen hans likevel.

– Han var sånn en vakker gutt, en arbeidsom, vennlig og snill person. Jeg har mistet en del av livet mitt, sier faren.

Les også: Dette vet vi om gjerningsmannen

Alle ofrene navngitt

Det var natt til søndag amerikansk tid at 49 personer ble drept i en masseskyting på utestedet Pulse i Orlando, Florida. Gjerningsmannen, Omar Mateen (29), ringte til 911 tre ganger og erklærte troskap til ekstremistgruppen IS. Selv har IS hevdet at Mateen var en av soldatene i «kalifatet i Amerika».

Nattklubben er populær i LHBT-miljøet blant lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

Natt til tirsdag ble det siste av de 49 ofrene navngitt av politiet: 25 år gamle Geraldo A. Ortiz-Jimenez. Orlando by har fortløpende publisert navnene på de drepte på en hjemmeside ettersom navnene ble bekreftet og pårørende informert.

Her kan du se VGs oversikt over ofrene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder