Nytt bilde viser grusomt åsted på Bataclan etter massakren

Bilder fra innsiden av konsertlokalet Bataclan viser hvor grusomme scener som må ha utspilt seg under terrormassakren fredag kveld. Til nå er 89 mennesker bekreftet omkommet i konsertlokalet.

 • Christina Quist

Artikkelen er over fire år gammel

– Jeg holdt pusten, prøvde å ikke bevege meg, ikke gråte – jeg ville ikke gi disse mennene den frykten de ønsket å se, forteller 22 år gamle Isobel Bowdery fra Sør-Afrika i et langt og detaljert Facebook-innlegg.

Det er mindre enn to døgn siden 22-åringen spilte død på gulvet mens tre svartkledde terrorister stormet Bataclan under en rockekonsert. Terroristene skjøt vilt rundt seg mot de om lag 1500 publikummerne i lokalet. Noen av dem som ble truffet, sto rett foran den 22 år gamle jenta.

Tidslinje: Terrorangrepet i Paris

De første bildene fra innsiden av terrorlokalet Bataclan avslører hvor grusomme scener som må ha utspilt seg under konserten til Eagles of Death Metal fredag kveld. På gulvet ligger flere døde kropper og gulvet er dekket av blod.

Samleside: Dramatiske videoer fra terrorangrepene

Søndag formiddag er 129 mennesker bekrefter drept, 103 av disse er identifisert. 99 personer kjemper fortsatt for livet på sykehus i Frankrike.

Saken fortsetter under grafikken.

Et blodbad

De første meldingene om skudd i konsertlokalet kom klokken 21.40 fredag kveld. Jerome Bartelemy overlevde massakren og forteller at han sto i baren da han hørte det de trodde var kinaputter. Da de snudde seg, så de to unge menn utstyrt med kalasjnikover. I baren fant terroristene sine første ofre, forteller vitner til den franske avisen Liberation.

– De ba oss om å legge oss ned på gulvet. Alle la seg ned. Hele rommet. Jeg lå under andre mennesker. Angriperne skjøt rundt, men de stoppet med jevne mellomrom, forteller han.

Les også: Etterlyser sine kjære med bilder i sosiale medier

Radioreporter Julien Pearce befant seg inne i Bataclan, men han klarte å rømme. Han forteller til CNN at det var et blodbad inne i lokalet, og at terroristene hadde god tid til å lade om våpnene flere ganger.

Nabo til VG: – Jeg så mennesker ligge døde igjen på fortauet vårt

– De sa ingenting, ropte ingenting. Folk lå på gulvet. De skjøt dem. Jeg så minst 25 døde eller hardt skadde kropper, sier han til CNN.

I videoen under kan du se og høre da bandet Eagles of Death Metal blir avbrutt av skuddsalver.

Verden fulgte det rystende dramaet gjennom franskmannen Benjamin Cazenoves statusoppdateringer på Facebook. Cazenoves sendte den første meldingen etter å ha vært gissel i en og en halv time.

Første terrorist identifisert: Kjent radikal og mulig returnert Syria-farer

«Jeg er fortsatt på Bataclan. Første etasje. Skadet. De bør storme lokalet fortest mulig. Det er overlevende. De dreper alle, en etter en. Første etasje. Fort!»

– Det var som en slagmark, det var blod overalt, det var kropper overalt. Jeg trodde min siste time var kommet, jeg trodde det var slutten, forteller 57 år gamle Marc Coupris til The Guardian.

Politiet aksjonerte

Rundt klokken 23.30 gikk fransk politi ifølge The Guardian ut med meldingen om at det pågikk en gisselaksjon og at minst 35 mennesker var drept inne i Bataclan. Minst 100 av de totalt 1500 publikummerne ble på dette tidspunktet fremdeles holdt som gisler.

Paris-terroren: Her skjedde angrepene

Like før klokken 00.30, nærmere tre timer etter de første kruttsalvene var avfyrt, stormet politiet bygningen. Klokken 01.10 var aksjonen over.

23 år gamle David var sammen med kompisene sine på konserten. Han forteller om dramatiske scener etter at terroristene beleiret konsertlokalet. NTB siterer AFP som har snakket med 23-åringen, som forteller at en forhandler skal ha forsøkt å snakke med terroristene, som på et tidspunkt hadde tatt over 100 gisler.

Les også: Våpen skal være funnet i antatt terrorbil

– Så var det er kraftig lysglimt og en voldsom eksplosjon. En glovarm trykkbølge sved av flere centimeter av håret mitt. Det var nok da terroristene utløste bombevestene de hadde på seg, sier han.

Mer om

 1. Terrorangrepet i København

Flere artikler

 1. Verden fulgte Benjamins oppdatering fra massakren på Bataclan

 2. Kort tid senere var 89 av dem døde

 3. Politiet forteller om helvetet inne på Bataclan: «Ikke en lyd, masse blod og 7-800 livredde mennesker på gulvet»

 4. Pluss content

  Massakren

 5. De overlevende forteller: Isobel (22) spilte død i over en time

 6. Eagles of Death Metal sang i Paris igjen

Fra andre aviser

 1. Terror i Paris: - Jeg trodde smellene var en del av konserten, helt til jeg snudde meg og så en kvinne som var skutt i øyet

  Aftenposten
 2. Etterlyser savnede etter terrorangrep i konsertlokale: - Har du sett søsteren min?

  Aftenposten
 3. Etterlyser savnede etter terrorangrep i konsertlokale: - Har du sett søsteren min?

  Bergens Tidende
 4. Stengte seg inne på bar da terroristene i Paris begynte å skyte rundt seg

  Aftenposten
 5. 127 drept og 99 kritisk skadd

  Bergens Tidende
 6. Minst 127 drept i parisisk blodbad

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder