Selskap håper på EU-godkjenning av kunstig hjerte i 2015

Det franske selskapet Carmat har som mål å få EU-godkjenning av kunstige hjerter tidlig i år 2015. Produktet er ment å kunne erstatte hjerter i opptil fem år.

Artikkelen er over seks år gammel

- Carmat håper på å sluttføre menneskeforsøk på det kunstige hjertet innen utgangen av neste år og å oppnå godkjenning for en EU-lansering tidlig i 2015, sier administrerende direktør Marcello Conviti.

Enheter for hjerteassistanse har vært i bruk i flere tiår, som en midlertidig løsning for pasienter som venter på transplantasjon. Carmats produkt er imidlertid designet for å kunne erstatte hjerter i opptil fem år og retter seg mot tusener av hjertepasienter som dør hvert år mens de venter på en donor.

Kan hjelpe 100.000

Det franske selskapet er også på jakt etter en partner i USA, slik at de kan gå inn i verdens største helsemarked. Carmat er nå i kontakt med selskaper som Johnson & Johnson og Medtronic, ifølge Conviti.

Carmat anslår at rundt 100.000 pasienter i USA og Europa kan dra fordeler av dets kunstige hjerter. I så fall vil markedet være verdt mer enn 130 milliarder kroner.

Mer om

  1. Helse

Flere artikler

  1. Ny migrenemedisin gir håp til millioner av mennesker

  2. Pluss content

    Slik vil kunstig intelligens endre din hverdag

  3. LHL vedtok sykehus til 1 milliard kroner

  4. Omstridt ugressmiddel selges i Norge

  5. Den norske kreftindustrien: Dreper kreft med lys

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder