TETTE BÅND: Tvillingene Simone Thiot (t.v.) og Paulette Olivier (t.h.), smiler når de forteller om deres nære bånd. De to kvinnene er 104 år, og mener nettopp samholdet seg i mellom er oppskriften på et langt liv. Her er de på aldershjemmet der de bor i Onzain i Frankrike. Foto: Guillaume Souvant , Afp

Fransk tvillingpar (104) om nøkkelen til et langt liv: – Vi har hatt hverandre

Simone Thiot og Paulette Olivier ble født i Frankrike for 104 år siden. De er klare på at samholdet seg i mellom er oppskriften på deres lange liv.

  • Siri Marie Seim Sønstelie
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Tvillingene, som egentlig skulle bli født i mars, ble født i januar 1912 – hele to måneder for tidlig. Det gjorde at var det få som trodde de ville overleve.

– Vi var premature, sier Simone Thiot til AFP.

Hun er tross sin alder sprek nok til å komme seg rundt uten hjelpemidler.

– Ingen av oss veide mer enn en kilo da vi ble født. Legene ga oss få sjanser for å overleve, sier Simone til sin søster.

I dag, 104 år senere, bor de nesten identiske tvillingene på et aldershjem i Onzain i Frankrike. Hverdagen består av å se på TV, lese bøker og høre på musikk.

Alt gjør de sammen.

Les også: Verdens eldste nygifte par

– Aldri langt fra hverandre

De er begge to klare på at de har et unikt bånd.

PÅ ALDERSHJEM: Selv om tvillingsøstrene har hvert sitt rom på gamlehjemmet hvor de bor,er de aldri langt fra hverandre. Her går de Paulette Olivier (t.v.) og Simone Thiot (t.h.) i gangen på aldershjemmet. Foto: Guillaume Souvant , Afp

Oppskriften på deres lange liv, til tross for en tøff start på livet, er enkel: de har hatt hverandre.

– Vi lever i dag fordi vi alltid har hatt hverandre så nære. Vi er fortsatt selvstendige, med hvert vårt rom, men befinner oss aldri langt fra hverandre, sier begge to.

En annen tvillinghistorie: Fikk tvillinger med ulik hudfarge

De legger også til at andre faktorer kan spille inn. Et enkelt liv, med null alkohol og mye sport også kan ha en positiv innvirkning.

Selv har de drevet med gymnastikk og store mengder sykling – nesten hver dag.

Kjenner du noen tvillinger med en spesiell historie? Kontakt VG Nett her!

Langt liv

Tvillingene ble født i den sentrale landsbyen Limeray i Frankrike 30. januar 1912, av foreldrene Marie Lamolie, en sydame, og hennes ektemann som var snakker.

Ser du hvem som er moren?: Delt av titusener: Hvem er moren?

Det finnes ingen offisiell statistikk som sier at Simone og Paulette er de eldste tvillingene i Frankrike, til tross for at det er svært sannsynlig at de er tittelholderne.

SAMMEN: Her poserer tvillingene Paulette Olivier (t.v.) og Simone Thiot (t.h.) med bilder fra da de var i tyveårene. De har mange gode minner sammen, og er glad de har hverandre nå som de bor på samme alderhjem. Foto: Guillaume Souvant , Afp

Simone har i likehet med sin mor jobbet som sydame, mens Paulette har vært frisør i både Algerie og Paris.

Til tross for et langt liv er det ingen av de to som har barn.

LES OGSÅ: Eneggede tvillinger født i New York

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder