MINNES: Lys ble tent utenfor Göingeskolen i Broby i Skåne mandag ettermiddag for å minnes 15-årigen som døde etter knivstikk fra en 14 år gammel medelev. Foto: Rickard Nilsson , TT/NTB scanpix

Var i krangel med 14-åring:
Gutt (15) knivdrept på skole i Sverige

En 15 år gammel gutt døde etter at han ble knivstukket av en 14 år gammel medelev på en skole i den sørsvenske byen Broby.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det melder Aftonbladet.

Det var like før klokken 13 mandag at politiet ble tilkalt til Göingeskolen i Broby. Rundt klokken 12.45 hadde to tenåringer hadde havnet i bråk, ifølge Kristianstadsbladet.

14-åringen knivstakk 15-åringen med bakgrunn fra Litauen, skadene var så alvorlige at 15-åringen senere døde på sykehus, opplyser Torsten Lidén ved politiet i Region Skåne til Aftonbladet.

– Vi tror ikke det handler om et tilfeldig angrep, vi tror det har vært en konflikt mellom de to som har ligget til grunn for bråket, sier pressetalsmann Jimmy Modin i Politiet, region Syd til Aftonbladet.

Ifølge Kristianstadsbladet var det klokken 16.50 at politiet gikk ut med at gutten hadde omkommet som følge av knivstikkingen.

Personlig oppgjør

På Östra Göinge kommunes hjemmesider beskriver de hendelsen som et «personlig oppgjør». Ifølge pressemeldingen hadde den 14 år gamle gutten med seg kniven på skolen, og at bråket eskalerte ved lunsjtid da den ene skar den andre med kniven.

Foreldrene til begge guttene skal etter kort tid ha kommet til skolen.

En kvinne forteller til Kvällsposten at hennes datter kjente offeret, og satt på en bnk med ham like før ugjerningen skjedde:

– Plutselig sprang han av gårde, og etter en stund begynte han å skrike. Hun så ikke hva som hadde hendt, men sprang etter ham og så ham ligge på gulvet, sier kvinnen.

14-åringen skal ha stått med kniven i hånden ved siden av, og nærmest virket paralysert.

Rektor Robert Dirksen ved Göingeskolen kom til åstedet ett minutt etter knivstikkingen.

Han kjenner ikke til at det har vært en langvarig konflikt mellom de to guttene:

– Nei, såvidt jeg vet har de ikke vært i bråk tidligere, sier rektoren til Aftonbladet.

Ansatte på skolen har ingen forklaring på hvorfor en slik tragedie kunne skjed, og flere ansatte har blitt igjen på skolen for å snakke med hverandre og fagfolk.

Skolen holdes stengt

Skolen kommer til å holde stengt for undervisning tirsdag, og det vurderes å leie inn vakter på skolen når den åpner igjen for å øke sikkerheten . Professor i kriminologi, Jerzy Sarnecki, opplyser til Aftonbladet at barn under 15 år ikke kan straffes i Sverige.

14-åringen ble mandag ettermiddag tatt hånd om av sosialmyndighetene i Broby, ifølge Expressen.

Broby i Östra Göinge kommunes ligger drøye ti mil nordøst for Malmö. Det bor rundt 14 000 mennesker i kommunen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder