Broren til gjerningsmannen: – Kan ikke tro det som har skjedd

Søsteren sier han var psykisk syk

Familien til gjerningsmannen bak Nice-angrepet reagerer med sjokk og vantro.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I M’saken, den tunisiske hjembyen til gjerningsmannen bak massakren i Nice på torsdag, reagerer slektninger og naboer med sjokk og vantro på hva han har gjort.

Broren, Jaber Bouhlel, tror det fremdeles ikke.

Torsdag drepte Mohamed Lahouaiej Bouhlel, Jabers 31 år gamle bror 84 mennesker i Nice.

– Mohamed hadde en god jobb. Han var gift med kusina mi i 9 år. Han har to døtre og en sønn. Han hadde alt, sier broren til gjerningsmannen.

Kommentar: Det finnes ikke noe mindre ærefullt enn å drepe barn som feirer nasjonaldag.

Skal ha gått til psykolog

Fem i gjerningsmannens omgangskrets i Frankrike er så langt anholdt av politiet for avhør. Én av dem er gjerningsmannens eks-kone.

Jaber Bouhlel understreker at det ikke betyr at broren ikke hadde problemer, og faren gikk fredag ut og sa at han slet psykisk.

Lørdag fortalte søsteren at gjerningsmannen gikk til psykolog i flere år før han flyttet til Frankrike i 2005. Familien har også overlevert en rekke dokumenter til politiet som viser at Lahouaiej Bouhlel over lang tid ble behandlet av psykolog, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

– Han fortalte oss ikke at han skulle gjøre noe sånt. Familien vår kan fortsatt ikke tro det som har skjedd, sier Jaber Bouhlel.

Faren: – Ikke radikalisert

Faren til gjerningsmannen har uttalt til den franske TV-stasjonen RTL at sønnen ikke var islamist eller radikalisert, men hadde slitt med alvorlige psykiske plager i mange år.

Gjerningsmannen blir av naboer beskrevet som en stille og reservert mann, og som en ensom ulv uten noen synlig religiøs tilhørighet.

Stoltenberg om angrepet i Nice: – Det er lov å bli redd nå

Noen av naboene i Frankrike hevder at 31-åringen virket mer opptatt av pene kvinner og salsa-dans enn daglig bønn. Han skal heller ikke ha praktisert faste, ifølge naboene.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel var kjent av politiet for noen mindre alvorlige lovbrudd, men var ikke på fransk etterretnings radar før angrepet torsdag. Likevel har terrorgruppen IS tatt på seg skylden for angrepet, og kalt ham en «soldat for den islamske stat».

– Mohamed var som et barn. Han var ikke prisgitt religion. Det er ikke til å tro at han kunne gjøre noe sånt, sier Waleed, en tidligere nabo i Tunisia.

Flere barn svever mellom liv og død: Etterlyser foreldrene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder