VED VEIS ENDE: John Kasich har bestemt seg for å trekke seg som presidentkandidat. Foto: Thomas Nilsson/VG

Kasich: – Jeg stopper kampanjen min i dag

NEW YORK (VG) Ohio-guvernør John Kasich (63) trekker seg som presidentkandidat. Dermed har ikke Donald Trump flere republikanske utfordrere.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

De første signalene om at Kasichs kampanje var ved veis ende kom da Ohio-guvernøren avlyste en planlagt pressekonferanse i Virginia onsdag. I stedet ble det meldt at han skulle komme med en kunngjøring klokken 23 norsk tid.

Giæver kommenterer: Den uungåelige vinner

Deretter meldte en rekke amerikanske medier at guvernøren fra Ohio hadde bestemt seg for å trekke seg som presidentkandidat.

I kveld bekreftet 63-åringen dette:

– Jeg stopper kampanjen min i dag, sa han foran støttespillere i Columbus i Ohio.

Dermed har ikke forretningsmannen Donald Trump (69) flere utfordrere i nominasjonsprosessen, etter at Texas-senator Ted Cruz (45) trakk sitt kandidatur i natt.

Lest denne? USA-ekspert: – Trump ligger an til å bli USAs president

Veien ryddet for Trump

Med andre ord: Det er ryddet en åpen vei for at «The Donald» blir Det republikanske partiets sin nominerte presidentkandidat. Norske eksperter VG har snakket med etter forretningsmannens brakseier i Indiana sier at det er på tide at man tar Trump seriøst.

– John har gjort det rette, sier Donald Trump i et intervju med CNN etter at det ble kjent at Kasich har trukket seg.

Etter at Cruz trakk seg i natt var Kasichs kampanjesjef Ben Hansen raskt ute med å si at Kasich ikke kom til å trekke seg.

– Senator Ted Cruz trakk seg nettopp fra presidentkampen og det er opp til oss å stoppe Trump, og samle partiet for å kunne overvinne Hillary Clinton, sa Hansen da.

Det endret seg imidlertid raskt.

Lest denne? Slik vil Trump føre sin utenrikspolitikk

Ber republikanere stå sammen

I natt omtalte partileder for republikanerne, Reince Priebus, Donald Trump som partiets sannsynlige nominerte presidentkandidat.

Samtidig ba han republikanere stå sammen mot Hillary Clinton (69), som ligger an til å bli demokratenes nominerte presidentkandidat. Hun tapte imidlertid Indiana for rivalen Bernie Sanders (74) i natt.

Skaff deg innsikt: Slik avgjøres valgthrilleren i USA

SEIERHERREN: Donald Trump feiret storseieren i Indiana i sitt eget Trump Tower på Manhattan natt til onsdag. På hans høyre side står kona Melania, til venstre hans datter Ivanka. Foto: Spencer Platt Afp

Kasich har hengt med i racet mot Det hvite hus til tross for at han har gjort det svært dårlig. Han har bare vunnet én eneste delstat – hjemstaten Ohio og har skaffet seg kun 153 delegater mens Trump nå har rundet 1000 delegater.

For å vinne nominasjonen før landsmøtet i Cleveland i Ohio i sommer må den republikanske kandidaten ha et flertall på 1237 delegater.

Selve presidentvalget avholdes tirsdag 8. november.

VGTV: Dette er dokumentaren Trump fikk stoppet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder