SPRAYER: I Wynwood sprayes gatene med insektsmiddel. Onsdag skal også fly begynne å spre myggdrepende middel fra luften. Foto: Joe Raedle AFP

Zikaviruset sprer seg i Miami – nytt tilfelle oppdaget

MIAMI (VG) De 14 første tilfellene av zikaviruset i Miami ble rapportert innenfor bydelen Wynwood. Nå har viruset spredt seg utenfor bydelsgrensen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det opplyser helsemyndighetene til avisen Miami Herald.

– Vi undersøker dette grundig, sier talsperson for helsemyndighetene i Florida, Sarah Revell til avisen om det nye tilfellet som indikerer at myggen har spredt seg videre fra Wynwood.

Med det nyoppdagede tilfellet er tallet på personer som har blitt smittet av zikamygg i Miami oppe i 15.

Samtidig opplyser borgermester Carlos Gimenez at fly onsdag skal begynne å spraye insektsmiddel over de rammede områdene.

Bakgrunn: Dette er zikaviruset

Bekymret lokalbefolkning

VG er til stede i Miami, og møtte tirsdag kveld flere gravide i Miami som nå kjenner på stor bekymring. En av dem er Danielle Spielman (34), som er gravid i 36. uke.

– Jeg er veldig bekymret og snakket faktisk akkurat med mannen min om det. I helgen var han ute i hagen og jobbet, og jeg syntes det er veldig skremmende. Men i går var jeg ute og gikk i 20 minutter uten at jeg så en eneste mygg, så hva skal man gjøre?

I utkanten av den rammede bydelen Wynwood møtte vi blant annet Dina Ucles (40) og hennes niese Samantah Hasty (14).

– Tidligere har jeg ikke sprayet meg her i USA, men kommer til å begynne å gjøre det nå, sier Ucles.

Ucles kommer opprinnelig fra Honduras - et av flere land i Mellom- og Sør-Amerika der zikasmitten har vært utbredt i lengre tid.

Det amerikanske senteret for sykdomskontroll og forebygging (CDC) råder gravide kvinner til ikke å reise inn i bydelen Wynwood, fordi mygg som befinner seg der trolig har ført til de nylig registrerte smittetilfellene.

Det norske Folkehelseinstituttet (FHI) endret tirsdag sine reiseråd og fraråder nå gravide å reise til Miami.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder