TRUMPER I DET: Donald Trump, her på scenen under CNNs TV-sendte folkemøte med de republikanske presidentkandidatene natt til onsdag i Wisconsin i USA.

TRUMPER I DET: Donald Trump, her på scenen under CNNs TV-sendte folkemøte med de republikanske presidentkandidatene natt til onsdag i Wisconsin i USA. Foto: Thomas Nilsson VG

Trump sjokkerer igjen: Vil straffe kvinner som tar abort

Kvinner som velger å ta abort til tross for et forbud bør bli straffet for det, mener mannen som er favoritten til å Republikanernes presidentkandidat i USA - Donald Trump.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Eiendomsmogulen Trump (69) har gjort det til sin egen merkevare å snakke rett fra leveren og med det sjokkere sine motstandere.

Onsdag går han enda et skritt lenger:

I et intervju med TV-kanalen MSNBC ble Trump intervjuet av programleder Chris Mathews, som spurte Trump om han er tilhenger av å straffe personer som tar abort dersom det finnes et forbud mot abort.

- Det må være en form for straff, svarte Trump.

- Skal straffen da være for kvinnene?

- Ja.

Videre spurte programlederen om Trump ønsket å innføre et forbud mot abort. Til det svarte Trump:

- Vel, du går i så fall tilbake til en situasjon hvor folk kanskje vil oppsøke ulovlige steder – men du må ha et forbud mot det, sa Trump.

Han la senere til at han er usikker på hvilken straff han mener kvinnene bør få.

Uttalelsen har allerede fått favoritten til Demokratene til tordne i en twitter-melding:

Det samme gjør hennes parti-interne motstander Bernie Sanders:

Sjokk-uttalelsene fra Trump kommer dagen etter at han havnet i en annen kontrovers, etter at hans kampanjesjef ble siktet for å ha overfalt en reporter.

Sent onsdag kveld sendte Trumps valgkampanje ut en pressemelding hvor Trump sier at han likevel ikke mener kvinner skal straffes, men legene som utfører aborten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder