Hovedinnhold

hund drepte tvillinger

Norske polarhund-entusiaster er sjokkert etter at en alaskan malamute i går angrep og drepte to tvillingspedbarn i Ungarn.
Tragedien inntraff ved titiden i går formiddag, i en leilighet i den fattige bydelen Csepel i Budapest i Ungarn.

Denne hunderasen er vel kjent i Norge; 500-600 alaskan malamute finnes i vårt land.

Hundedrapene har vakt stor oppstandelse i Ungarn, og den største avisen i Budapest skriver at sjalusi kan være en mulig årsak:

Hunden har plutselig mistet oppmerksomhet da de to tvillingene ble født for en måned siden.

- Det høres ut som en teori. Jeg har mer tro på at det har vært noe alvorlig galt ned akkurat den hunden. Vi har ingen slike erfaringer med alaskan malamute i Norge, sier Tor Inge Skoglund, leder i Norsk Polarhundklubb.

- Det som har skjedd i Ungarn, er helt forferdelig. Alaskan malamute er holdt for å være en fin familiehund. I den grad den kan bli aggressiv, er det en sjelden gang mot andre hunder, ikke mot barn, sier Skoglund, som selv har to slike hunder.

Han fremholder at en polarhund bare ved ett tilfelle har angrepet barn i Norge. Det er for mange år siden, da en hund som stod i kjetting, angrep et barn som kom for nær.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks