Hovedinnhold

Homomarsj angrepet i Estland

ANGREP: Unge menn væpnet med steiner og stokker angrep en marsj for homoseksuelles rettigheter i Estlands hovedstad Tallinn i dag. Foto: AP
ANGREP: Unge menn væpnet med steiner og stokker angrep en marsj for homoseksuelles rettigheter i Estlands hovedstad Tallinn i dag. Foto: AP
Unge menn væpnet med steiner og stokker angrep en marsj for homoseksuelles rettigheter i Estlands hovedstad Tallinn lørdag. Tolv mennesker ble skadet.

Den fargerike marsjen samlet rundt 500 tilhengere av homoseksuelles rettigheter. Marsjen startet forsinket på grunn av en bombetrussel. Deltakerne ble også bombardert med egg.

Senere i marsjen angrep rundt 20 unge menn væpnet med stokker og steiner.

- Det er spesielt motbydelig at gjengen, som kaller seg «estiske patrioter», angrep kvinnene i demonstrasjonen først. Etterpå kastet de steiner og slo med stokker mot alle, sier Lisette Kampus, talskvinne for marsjen. Hun kritiserer politiet fordi de var for få til å hindre volden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks