Hovedinnhold

Homofil diplomat nekter å reise hjem - søker asyl

En saudiarabisk diplomat har søkt politisk asyl i USA, melder NBC News.

Ali Ahmad Asseri var førstesekretær ved Saudi-Arabias konsulat i Los Angeles, men fikk angivelig problemer da myndighetene i hjemlandet ble kjent med at han var homofil.

Da det i tillegg ble oppdaget at han hadde en jødisk kvinne som nær venn, fikk han sparken og fikk ikke fornye sitt diplomatpass.

- Livet mitt er i stor fare og dersom jeg reiser tilbake til Saudi-Arabia vil de drepe meg i fullt dagslys, sier Asseri i en e-post til NBC.

Asseri går hardt ut mot den rollen «militante imamer» spiller i hjemlandet, og mener at de bidrar til å «sverte toleransen i islam».

Den tidligere diplomaten truer samtidig med å offentliggjøre pinlig informasjon om medlemmer av den saudiarabiske kongefamilien som bor i USA.

Sist en saudiarabisk diplomat hoppet av i USA var i 1994. Mohammed al-Khilewi søkte da politisk asyl etter å ha kommet med krass kritikk av bruddene på menneskerettighetene i hjemlandet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks