Hovedinnhold

Selskap håper på EU-godkjenning av kunstig hjerte i 2015

Det franske selskapet Carmat har som mål å få EU-godkjenning av kunstige hjerter tidlig i år 2015. Produktet er ment å kunne erstatte hjerter i opptil fem år.

Denne saken handler om:

- Carmat håper på å sluttføre menneskeforsøk på det kunstige hjertet innen utgangen av neste år og å oppnå godkjenning for en EU-lansering tidlig i 2015, sier administrerende direktør Marcello Conviti.

Enheter for hjerteassistanse har vært i bruk i flere tiår, som en midlertidig løsning for pasienter som venter på transplantasjon. Carmats produkt er imidlertid designet for å kunne erstatte hjerter i opptil fem år og retter seg mot tusener av hjertepasienter som dør hvert år mens de venter på en donor.

Kan hjelpe 100.000

Det franske selskapet er også på jakt etter en partner i USA, slik at de kan gå inn i verdens største helsemarked. Carmat er nå i kontakt med selskaper som Johnson & Johnson og Medtronic, ifølge Conviti.

Carmat anslår at rundt 100.000 pasienter i USA og Europa kan dra fordeler av dets kunstige hjerter. I så fall vil markedet være verdt mer enn 130 milliarder kroner.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks