Hovedinnhold

- Jesus brukte cannabis

(VG Nett) Jesus og hans disipler gikk ikke av veien for å bruke cannabis.

Denne saken handler om:

Det hevder amerikaneren Chris Bennett, som har studert bibelske tekster og arkeologiske funn, melder BBC.

Den oppsiktsvekkende artikkelen, som selvsagt har vakt harme i kristne miljøer i USA, er publisert i det amerikanske magasinet High Times.

Cannabis-ekstrakt

Forskere skal ifølge artikkelen ha funnet at en salve brukt i den tidligste fasen av kristendommen inneholdt et cannabis-ekstrakt kalt kaneh-bosem. Substansen kan ha hjulpet mot en rekke fysiske og psykiske problemer når den ble smurt på huden.

- Den medisinske bruken av cannabis i denne perioden blir underbygget av arkeologiske funn, hevder Bennett i artikkelen.

- Den hellige salveonde oljen, som beskrevet i den originale hebraiske versjonen av oppskriften i Exodus, inneholdt mer enn 2,7 kilo keneh-bosum - en substans identifisert av respektert etymologi, lingvistiske antropologer, botanikere og andre forskere som cannabis blandet i 5,7 liter olivenolje sammen med en rekke andre velluktende urter, skriver Bennett.

Helbredet epilepsi

Bennett benkter ikke at miraklene beskrevet i Bibelen har funnet sted, men hevder at oljen kan ha spilt en rolle i enkelte helbredende mirakler utført av Jesus og disiplene.

- I den antikke verden ble sykdommer som epilepsi sett på som demonsk besettelse. Å kurere noen for en slik sykdom, selv ved hjelp av spesielle urter, ble anerkjent som eksorsisme eller mirakuløs helbredelse, skriver han.

- Cannabis har vist seg å være effektivt i behandlingen ikke bare av epilepsi, men av mange andre lidelser Jesus og disiplene helbredet, slik som hudsykdommer, synsproblemer og menstruelle problemer, hevder Bennett videre.

Kristne grupper i USA benekter at Bennetts påstander kan stemme, og avviser teorien som håpløs.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks