Hovedinnhold

Guvernøren sparker politisjefen i Ellah Joy-saken

HAR ALIBI: Sven-Erik Berger, forloveden Karen Esdrelon og forsvarer Salvador Solima var oppgitt etter rettsmøtet i dag. Foto: Thomas Akerblom Foto:
HAR ALIBI: Sven-Erik Berger, forloveden Karen Esdrelon og forsvarer Salvador Solima var oppgitt etter rettsmøtet i dag. Foto: Thomas Akerblom Foto:
(VG Nett) Guvernøren sparker politisjefen, og mener han har vært uærlig og uprofesjonell. Norske Sven-Erik Berger og forloveden Karen Esdrelon er fortsatt siktet for drapet på Ellah Joy (6).

Guvernør Gwendolyn Garcia i Cebu har sparket lederen for etterforskningen av drapet på seks år gamle Ellah Joy på Filippinene, Erson Digal.

Les også: Her er parets hotellalibi 

Digal var innkalt til et møte med guvernøren ved 15-tiden mandag, lokal tid. Etter et tre kvarter langt møte ble det klart at Digal fikk sparken.

Sparket av guvernøren

- Dersom guvernøren ikke lenger har tillit og fortrolighet til meg, så er det ingenting jeg kan gjøre, sier Erson Digal ifølge Cebu Daily News.

Digal har stått steilt på at det er norske Sven-Erik Berger og forloveden Karen Castro Esdrelon som står bak drapet på den seks år gamle jenta.

Les også: To nye dager med drapsmistanke og fengsel 

GÅR AV: Politisjef Erson Digal ble tvunget til å gå av av guvernøren i Cebu. Foto: Roar Dalmo Moltubak
GÅR AV: Politisjef Erson Digal ble tvunget til å gå av av guvernøren i Cebu. Foto: Roar Dalmo Moltubak

Paret har imidlertid framlagt videobilder som alibi for drapstidspunktet.

Rasende guvernør

Cebu-guvernøren er rasende ettersom hun spesifikt ba politisjefen sjekke parets alibi.

- Uten å forhåndsdømme den aktuelle saken, så vil jeg uttrykke at jeg har mistet all tillit og fortrolighet til politisjef Erson Digal. Han er etter min mening ikke troverdig. Han har tilbakeholdt informasjon fra meg. Cebu fortjener noen bedre, mer profesjonelle og mer etterrettelige... Og særlig mer ærlig, sa Garcia på en pressekonferanse mandag.

Ifølge Cebu Daily skal guvernøren ha gitt politiet ordre om å sjekke parets alibi. Da skal politisjefen ha svart at de ikke fikk sjekket det ut fordi hotellet skal ha vært svært restriktive med å utlevere videomateriale til politiet.

Guvernøren tok imidlertid direkte kontakt med hotellet, som svarte at de hadde vært svært hjelpsomme med å gi politiet tilgang.

Dermed tente guvernøren på alle plugger, og gikk altså til det uvanlige skritt at hun sparket politisjefen på dagen.

Fikk to dagers utsettelse

Etter at den føderale politimyndigheten National Bureau of Investigation (NBI) har avdekket klare bevis for at Berger og Esdrelon er uskyldige, stilte deres forsvarsadvokat Salvador Solima, i dag klokken 14 lokal tid, krav om direkte løslatelse.

Dette gikk imidlertid ikke provinsens aktorat med på, men fulgte det lokale politiets ønske om to dagers ytterligere utsettelse.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks