Hovedinnhold

Gutt (13) holdt fanget i hundebur, drept og begravd i betong

Stemor og far siktet i grotesk drapssak

DREPT: Christian Choate ble bare 13 år. I forbindelse med rettshøringene som startet denne uken, ble faren Riley Choate bedt om å peke ut stedet der han begravde sønnen. Her føres han inn i politibilen ved campingplassen der den grove mishandlingen fant sted. Foto: AP/Politiet
DREPT: Christian Choate ble bare 13 år. I forbindelse med rettshøringene som startet denne uken, ble faren Riley Choate bedt om å peke ut stedet der han begravde sønnen. Her føres han inn i politibilen ved campingplassen der den grove mishandlingen fant sted. Foto: AP/Politiet
(VG Nett) I over ett år ble Christian Choate (13) holdt innesperret i et hundebur og mishandlet på det groveste.

Politiet i USA er rystet over de groteske detaljene som rulles opp i forbindelse med drapet på den 13 år gamle gutten fra Indiana.

Choates far og stemor, Riley Choate og Kimberley Kubina, er begge tiltalt for drap, mishandling, omsorgssvikt og frihetsberøvelse etter 13-åringens brutale død.

Faren innrømmer å ha begravd gutten, men nektet straffskyld da de innledende rundene av rettssaken startet i Lake County denne uken, skriver avisa Chicago Sun-Time.

Fra kjeller til bur

Politiet anslår at 13-åringen har blitt mishandlet av sine nærmeste omsorgspersoner over en periode på mellom to og tre år.

Mishandlingen skal ha startet med at gutten ble låst inn i familiens kjeller. Da familien senere flyttet til en trailerpark ble kjelleren byttet ut med et hundebur, som faren kjøpte billig av campingplassens eier.

Gutten skal ha blitt låst inn i det lille buret naken, kun iført en bleie.

Ifølge politiet døde han i april 2009, etter å ha blitt holdt fanget i hundeburet i minst ett år. Liket ble først funnet i forrige uke i en grunn sementgrav i nærheten av familiens campingvogn.

Faren har forklart politiet at han begravde gutten i betong sammen med en bibel og kalk for at forråtnelsen skulle gå fortere, skriver nyhetsbyrået AP.

Flere av Christians søsken skal ha blitt tvunget til å delta under mishandlingen.

- Han er en hund

Til resten av søskenflokken skal moren ha sagt at Christian var en hund, og at han måtte låses inne. Guttens storesøster (17) har forklart at hun hadde ansvar for å mate lillebroren, følge ham til toalettet og straffe ham dersom han nektet å gjøre som hun sa.

Hvis hun ikke gjorde som foreldrene ba om ble også hun mishandlet av faren, skriver Chicago Sun-Time.

Det var storesøsteren som tilslutt fant broren død i hundeburet. Hun varslet deres felles biologiske mor, som igjen tok kontakt med politiet.

Søsteren sier i et intervju med lokalavisen at hun er glad for at broren endelig får en ordentlig grav.

- Jeg vet at broren min kan få en ordentlig begravelse nå, hvor folk kan komme til ham, se hvor han er - og ikke trenger å lure på om han ligger i et eller annet hull, sier hun.

Politiet forventer at saken mot de to foreldrene vil ta flere måneder.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks