Hovedinnhold

Frykter svineinfluensasmitte under id

BER: Indonesiske muslimer gjorde som muslimer verden over og deltok søndag i bønn for å markere id, slutten på fastemåneden ramadan.
BER: Indonesiske muslimer gjorde som muslimer verden over og deltok søndag i bønn for å markere id, slutten på fastemåneden ramadan.
Id al-fitr, som markerer slutten på fastemåneden ramadan, feires med store fester av muslimer verden over. Men i år rådes de festglade til å holde seg hjemme.

Når mange mennesker samles på et sted, øker faren for å bli smittet av influensa. I Kairo har svineinfluensaviruset så langt kostet to menneskeliv og 900 mennesker er smittet.

LES OGSÅ:Politikerne gratulerer: Id mubarak!

Nå anbefales det at festen blir lagt til hjemmet, og at man holder seg unna store sosiale eventer.

- Vi burde hatt stoppet alle id-festene, sier Suad Saleh ved Al-Azhar universitetet i Egypt.

Muslimer som feirer ramadan har fastet fra 22. august. Ramadan markerer tiden da profeten Muhammed mottok sin første åpenbaring.

I fastemåneden skal muslimer avstå fra mat, drikke, sex, røyking og krangel fra soloppgang til solnedgang. Hensikten er å føle ydmykhet, medfølelse og takknemlighet gjennom fysisk, moralsk og åndelig disiplin.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks