Hovedinnhold

Frp størst på ny måling

STØRST: Nestformann Per Arne Olsen (f.v.), partiformann Siv Jensen og nestformann Per Sandberg kan glede seg over at Fremskritsspartiet er størst i ny måling. Foto: Scanpix
STØRST: Nestformann Per Arne Olsen (f.v.), partiformann Siv Jensen og nestformann Per Sandberg kan glede seg over at Fremskritsspartiet er størst i ny måling. Foto: Scanpix
Fremskrittspartiet er Norges største parti med en oppslutning på 30,8 prosent, viser en ny meningsmåling. Arbeiderpartiet går ned til 26,6 prosent og de borgerlige partiene får et klart flertall.

Denne saken handler om:


På målingen som Norstat har utført for NRK, går Frp fram med 5,6 prosentpoeng fra forrige måned. Totalt sier 30,8 prosent at de støtter Siv Jensen & co.

- Dette er en hyggelig stemningsrapport. Det er fantastiske tall, men det viser bare en utvikling som har kommet over tid, sier partileder Siv Jensen til NRK.

Hun tror ikke det er debatten om bensin- og dieselprisene som har gitt hennes parti den store framgangen.

- Manglende handlekraft

- Jeg tror dette føyer seg inn i rekken av manglende handlekraft fra regjeringens side. Vi har sett dette i helsevesenet, i sykehotellsaken, vi har sett det på nær sagt alle områder, sier Jensen.

Og for Arbeiderpartiet går det nedover. Med en nedgang på 4,3 får statsminister Jens Stoltenbergs parti en oppslutning på 26,6 prosent.

For regjeringspartner SV går det litt bedre. De går fram med 0,2 prosentpoeng til en oppslutning på 6,9.

Høyre går litt ned og ender på 17 prosent. Målingen er et kraftig nederlag for den rødgrønne regjeringen, som ville fått bare 70 mandater om dette ble resultatet av et stortingsvalg.
Opposisjonen ville til sammenligning fått 99 mandater.

- Kommer til å snu

- Hvis dette blir valgresultatet så blir det jo et regjeringsskifte og en tydelig høyredominert regjering, sier Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg.

- Men slik kommer det ikke til å gå. Når vi komme i gang med våre dokumentasjoner på det vi har gjort og viser fram hva en høyreregjering vil si, så kommer dette til å snu, sier Kolberg.
Siv Jensen mener uansett det er på tide at den norske befolkningen venner seg til ordlyden statsminister Siv Jensen.

- Ja, det mener jeg absolutt, sier hun.

Tallenes tale: Frp 30,8 (+5,6), Ap 26,6 (-4,3), H 17 (-1,3), SV 6,9 (+0,2), KrF 6,3 (+0,1), Sp 5,9 (-0,6), V 4 (-1,3), Rødt 1,1 (+0,6).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks