Hovedinnhold

Redaktøren i France Soir får sparken

FIKK SPARKEN: Redaktøren i den franske avisen France Soir har fått sparken, etter at han i dag trykket de omstridte Muhammed-tegningene. Foto: AFP
FIKK SPARKEN: Redaktøren i den franske avisen France Soir har fått sparken, etter at han i dag trykket de omstridte Muhammed-tegningene. Foto: AFP
Redaktøren i den franske avisen France Soir får sparken, etter at avisen trykket de omstridte Muhammed-karikaturene fra Jyllands-posten.

Denne saken handler om:

Avisens eier Raymond Lakah sier i en erklæring at han besluttet å fjerne redaktør Jacques Lefranc «som et tegn på respekt for hvert menneskes tro og overbevisning».

- Vi uttrykker våre beklagelser til det muslimske samfunn og til alle mennesker som er blitt sjokkert av publiseringen, sier aviseieren i en erklæring til det franske nyhetsbyrået AFP.

France Soir var en av flere europeiske aviser som trykket Muhammed-tegningene onsdag, angivelig for å illustrere konflikten som er oppstått.

- Jo, vi har rett til å karikere Gud, skrev France Soir på forsiden og trykket en karikaturtegning av Buddha, den kristne og den jødiske gud som sitter på en sky sammen med profeten Muhammed. Og den kristne Gud sier til Muhammed: «Ikke klag, Muhammed. Alle vi er blitt karikert her.»

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks