Hovedinnhold

Presidentkandidater tar pause i valgkampen etter skyteepisoden på Champs-Élysées

Den konservative presidentkandidaten François Fillon og ytre høyres Marine Le Pen setter valgkampen på vent etter politiangrepet i Paris.

Denne saken handler om:

En politbetjent er drept og to er alvorlig skadet etter en skyteepisode på paradegaten Champs-Élysées i Paris. Landets president François Hollande sier han er «overbevist» om at det var et terrorangrep. IS har påtatt seg skylden for angrepet, men bakgrunnen for angrepet er foreløpig ikke kjent.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters avbryter den konservative presidentkandidaten François Fillon et valgkampmøte som etter planen skulle finne sted på fredag. Leder av Nasjonal front, Marine Le Pen tar også en pause i valgkampen. Det er kampanjestabene deres som melder det, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Le Pen og Fillon er to av de tre som ligger best an foran første valgrunde, som rulles i gang 23. april. Den tredje kandidaten som ligger helt i teten er den uavhengige sentrumskandidaten Emmanuel Macron.

Les også: Marine Le Pen: – Vi kan få et mørkt Frankrike

Saken fortsetter under videoen

Hyller fransk politi

Fillon hyller de franske sikkerhetsstyrkene etter skuddene i Paris.

– Vi hyller sikkerhetsstyrkene som gir sine liv for å forsvare våre, skriver han på Twitter.

Det samme gjør Benôit Hamon fra det franske sosialistpartiet.

– Mine tanker går til den drepte politimannen og til hans sårede kollegaer. Full støtte til politiet i kampen mot terror, skriver Hamon på Twitter.

Vil du henge med? Alt du må vite om det franske skandalevalget

Debatt i kveld

– Vi opplever konsekvensene av en slapp linje som har pågått i mange år, sa Le Pen i en tv-sendt debatt kort tid før skytingen.

Under debatten lovet hun å føre en hard linje mot ekstremister og alle som mistenkes for å være terrorister.

– En presidents viktigste ansvar er å beskytte. Denne trusselen kommer til å være en del av livene våre i år som kommer, sa Macron i debatten.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks