Hovedinnhold

Flere soldater påkjørt i Paris – etterforskes som terrorangrep

En mann er pågrepet etter at en bil kjørte ned flere soldater i en forstad i Paris. Seks av soldatene ble skadet i hendelsen.

Denne saken handler om:

– Det er beordret etterforskning rundt drapsforsøk i forbindelse med en terrorhandling, skriver påtalemyndighetens kontor i Paris i en uttalelse, ifølge France Info.

Politiet jaktet i flere timer føreren av en BMW som kjørte inn i en gruppe soldater i Paris-forstaden Levallois-Perret rundt klokken åtte onsdag morgen.

Like etter klokken to onsdag ettermiddag har politiet pågrepet en mann. Det er ikke bekreftet at mannen er den mistenkte føreren av bilen.

Ifølge BFM TV og Le Parisien har det oppstått skuddveksling mellom den nå pågrepne mannen og politiet på en motorvei nord for Paris. Le Parisien skriver at mannen er skutt fem ganger, og at en politimann også er truffet under skuddvekslingen. Denne informasjonen er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Området ligger i bydelen Haute-de-Seine nordvest for Paris. Det er uvisst om det befant seg mer enn én person i bilen. 

Les også: Derfor angripes Frankrike av terror

Seks personer er skadet, av dem har tre personer fått alvorlige skader, ifølge forsvarsdepartementet, melder nyhetsbyrået AP. Soldatene er innbrakt på et militærsykehuset i bydelen.

– Med overlegg

Angrepet skal ha skjedd i en liten bakgate akkurat da soldatene som jobbet natt, ble avløst av tre kolleger fra dagpatruljen, opplyser nestleder i bydelen, David-Xavier Weiss til Le Parisien.

Ordføreren i bydelen, Patrick Balkany, sier til BFM TV at han ikke er i tvil om at påkjørselen ble gjort med overlegg. Han kaller det en «uakseptabel voldshandling».

– Alt skjedde veldig fort. Kjøretøyet stoppet ikke. Den akselererte fort, sier han til den franske kanalen, ifølge Reuters

Fikk du med deg? To år siden terroren fikk fotfeste i Frankrike

Soldatene er en del av sikkerhetsstyrken Opération Sentinelle, en antiterror-operasjon gjennomført av det franske forsvaret, og som ble igangsatt etter terrorangrepene i Paris i 2015. Den forrige regjeringen innførte unntakstilstand i Frankrike som følge av de brutale angrepene. 

<p>PÅKJØRT HER: Fransk politi er på stedet der seks soldater skal ha blitt påkjørt av en bil onsdag morgen.</p>

PÅKJØRT HER: Fransk politi er på stedet der seks soldater skal ha blitt påkjørt av en bil onsdag morgen.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Fordømmes

Frankrikes utenriksminister Florence Parly fordømmer det hun kaller et feigt bilangrep. 

– Hendelsen, som politiet mener ble gjort med overlegg, påvirker ikke soldatenes innsats for å sikre det franske folk, sier Parly.

Ordfører i Paris, Anne Hidalgo, tvitret sin støtte til ofrene onsdag formiddag:

«All min støtte til de seks soldatene fra #Sentinelle som ble skadet i #LevalloisPerret. Jeg håper av hele mitt hjerte at gjerningsmannen blir tatt fort».

Ifølge Reuters har islamist-inspirerte terrorangrep drept mer enn 230 mennesker de siste to årene i Frankrike.

Les også: Fant tre kilo eksplosiver hos terrormistenkt i Frankrike

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks