Hovedinnhold

Bjørn Christian og Oddbjørg var foran Triumfbuen da skytingen startet

PARIS/OSLO (VG) Det norske ekteparet flyktet inn på det første hotellet de fant da de hørte en runde med skudd i paradegaten Champs Elysées i Paris.

Denne saken handler om:

Norske Bjørn Christian Nørbech var sammen med kona Oddbjørg foran Triumfbuen da skytingen brøt ut i paradegaten Champs Elysées.

– Det skjedde 50 til 100 meter foran oss. Vi trodde først det var kinaputter eller fyrverkeri, men så hørte vi en runde med skudd og folk begynte å løpe og skrike. Vi løp inn i en sidegate og inn på det første hotellet vi fant, sier Nørbech til VG.

Skyting i Paris: Få siste nytt i VGs direktestudio

De oppholder seg nå på hotellet til de får beskjed om at det er trygt å gå ut. Han forteller at eieren av hotellet har låst døra til hotellet og at alle gjestene holder seg inne.

– Vi ser på nyhetene nå, mens politihelikopter sirkler over oss og ambulanser kjører forbi hotellet. Det ser ikke ut som om de har alt under kontroll, sier han. 

<p>I PARIS: Ekteparet Bjørn Christian Nørbech og Oddbjørg.</p>

I PARIS: Ekteparet Bjørn Christian Nørbech og Oddbjørg.

Foto: Privat

Nørbech beskriver opplevelsen som «skremmende» og «surrealistisk». 

– Når man kommer til Paris og Frankrike, så har man terror med seg. Vi har snakket om det før vi kom hit, at politiet er i beredskap hele tiden og at det er det normale her nå. Men man tror jo ikke at det skal skje akkurat når vi er her. 

– Å se folk løpe og skrike var helt surrealistisk. Vi hadde akkurat hatt en hyggelig gåtur og tatt bilder av Triumfbuen, da vi begynte å gå ned mot hotellet vårt. Fra det ene sekundet til det andre tar det en stor vending, sier han. 

Det norske ekteparet, som er på mellomlanding i Paris, hadde ikke gått mange meterne nedover Champs Elysées før skytingen startet. 

Få oversikt: Dette vet vi om skytingen i Paris

En politibetjent drept

En politibetjent skal være drept og to betjenter skal være alvorlig skadd i skyteepisoden som skjedde ved gaten Champs Elysées i Paris torsdag kveld, opplyser fransk politi ifølge SkyNews.

Innenriksdepartementet opplyser ifølge Le Figaro at personen som avfyrte skudd mot politiet, er drept.

CNN melder at gaten Champs Elysées er stengt og at myndighetene ber folk unngå området.

<p>KOMMER IKKE INN I LEILIGHETEN SIN: Jean Ralph Adiba. </p>

KOMMER IKKE INN I LEILIGHETEN SIN: Jean Ralph Adiba. 

Foto: Nora Throp Bjørnstad

Franskmannen Jean Ralph Adiba befant seg like i nærheten av området der hvor skytingen startet.

Han hadde vært på en pizzeria, og når VG snakker med han står han ved politisperringene ved Champs Elysées. Han kommer seg ikke inn i leiligheten sin, som befinner seg bak sperringene.

– Jeg blir så lei meg av det som skjer i Frankrike. Dette er et fritt land med ytringsfrihet, men så skjer slike ting som dette. Jeg tenker på han som er drept - han har sikkert barn og kone, og han gjorde bare sin jobb, sier Adiba til VG.

Skyteepisoden skjer bare tre dager før det skal avholdes presidentvalg i Frankrike, og hovedstaden Paris er allerede i økt beredskap. I kveld holdes den siste store TV-debatten med de franske presidentkandidatene.

– Dette kommer garantert til å påvirke valgkampen, og det på den aller verste måten, mener franskmannen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks