Hovedinnhold

- Alle barna løslatt etter gisseldrama

20 barnehagebarn tatt som gisler av 17 år gammel sverddesperado

(VG Nett) Franske politistyrker gikk tidlig mandag ettermiddag til aksjon mot en 17-åring som tok 20 barn som gisler i en barnehage i Besancon.

Denne saken handler om:

Tips oss

Kort tid senere kunne den franske utdanningsministeren Luc Chatel kunngjøre at dramaet var over, og at alle barna var løslatt.

Gisseltakeren krevde ifølge nettavisen 20 minutes å få utlevert en pistol.

Den 17 år gamle mannen, som var utstyrt med to sverd eller sabler, skal ha psykiske problemer. France Info skriver at han sliter med depresjon, og at politiet skal ha vært i kontakt med mannens lege.

- Det har vært løpende kontakt mellom gisseltakeren og politiet siden starten, sier ordfører Jean-Louis Fousseret i Besancon.

Han forteller at mannen gikk inn i barnehagen i 08-tiden mandag og «sa at han ville ha noe», uten å spesifisere dette nærmere.

Flere fanget

I alt 20 barn i alderen fire til seks år ble tatt som gisler mandag morgen, men fem av dem ble ifølge nyhetsbyrået Reuters løslatt etter kort tid, rundt klokken 10.00. Senere skal ytterligere omtrent ti ha blitt løslatt eller ha klart å flykte.

- Det er fem eller seks barn igjen i bygningen. En psykologisk enhet er på plass, sa ordføreren før politiaksjonen.

VGTV: Se de første bildene fra gisseldramaet i Frankrike

20 minutes snakket med ansatte på skolen, som hevdet at seks barn og deres lærer fremdeles var fanget.

Saken fortsetter under bildet ...

GISSELDRAMA: En depressiv 17-åring holder ifølge lokale myndigheter en rekke unge barn som gisler i denne barnehagen. Foto: AFP
GISSELDRAMA: En depressiv 17-åring holder ifølge lokale myndigheter en rekke unge barn som gisler i denne barnehagen. Foto: AFP


- Bekymring

Politiets elitestyrke ble tidlig utkalt fra Strasbourg. Det ble sperret av en sikkerhetssone rundt bygningen der gisseldramaet fant sted. Barnas foresatte og familie fikk tilbud om krisehjelp, og de løslatte barna ble tatt vare på hos en annen førskole i nærheten.

- Min sønnesønn var på skolen, men han klarte å flykte. Han er fortsatt litt sjokkert. Han søkte tilflukt i en annen barnehage i den samme gaten. Det er mange mennesker utenfor, inkludert ordføreren. Foreldrene er bekymret, sa skolens vaktmester mandag formiddag.

Besancon ligger øst i Frankrike, cirka 250 kilometer sørøst for Paris, nær grensen til Sveits.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks