Hovedinnhold

Vil stoppe hundetortur under fotball-VM

Den verdenskjente italienske tenoren, Andrea Bocelli, vil at VM-arrangør Sør-Korea skal stoppe med torturen av katter og hunder.

Denne saken handler om:

Bocelli som skal synge på åpningsseremonien til fotball-VM i Sør-Korea, er den siste i rekken av kjente personer som er blitt med på en underskriftskampanje i regi av organisasjonen Mennesker for etisk beskyttelse av dyr (PETA).

- Bocelli har skrevet under på protesten hvor vi ber Sør-Koreas president Kim Dae-jung om å stoppe at hunder blir slått, hengt, brent og utsatt for elektriske sjokk før de blir drept, opplyste organisasjonen onsdag.

PETA mener at smertehylene fra dyrene som blir torturert før de blir tilberedt og kommer på restaurantmenyene, vil hindre mennesker fra å føle lykken over fotball-VM.

Artistene Janet Jackson, Christina Aguilera, skuespillerne Jean-Claude Van Damme, Joe Pesci og Charlize Theron samt Liverpool-spillerne Michael Owen, Emile Heskey og Jamie Redknapp har alle skrevet under på PETAs protestbrev.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks