Hovedinnhold

Forskere ønsker UFO-gransking

Hessdalen nevnes i sensasjonell rapport

Er vi alene i universet? Det ønsker en internasjonal gruppe forskere å komme til bunns i, etter å ha funnet en rekke tilfeller som ikke kan forklares i en omfattende undersøkelse av UFO-historier.
UFO-historier har alltid blitt latterliggjort av vitenskapelige miljøer.

Nå har derimot en internasjonal forskergruppe, initiert av Stanford University i San Fransisco, saumfart UFO-historier fra hele verden, og funnet en rekke tilfeller som de ikke uten videre kan bortforklare. I sin rapport anbefaler forskerne en grundigere forskning på området.

«Det kan være verdifullt å gå nøye gjennom UFO-rapporter for å hente ut informasjon om uvanlige fenomener som i dag er ukjent for vitenskapen», heter det i rapporten.

Lysfenomenene i Hessdalen på begynnelsen av 1980-tallet er blant de fenomenene rapporten går detaljert igjennom.

- Det vi trenger for å få svar, er flere vitenskapsmenn som ser på dette området, sier Peter Sturrock, Stanford University-fysikeren som samlet forskerne til det kontroversielle oppdraget, til San Jose Mercury News.

Sturrock leder «Society for Scientific Exploration», som forsker på områder som ikke nødvendigvis regnes som vitenskapelige. Forumet som ble satt sammen for å se på UFO-mysteriet skal ikke ha blitt helt overbevist om liv på andre planeter etter sitt arbeide. Men de konkluderer altså med at de ikke kunne forklare alle sakene de gikk gjennom.

Og det er kanskje nok til å gjøre UFO-området mindre latterliggjort i vitenskapelige miljøer. Det håper i det minste Thomas Holzer, en av forskerne bak den 50 sider lange rapporten:

- Jeg har ikke markedsført at jeg har gjort dette. Jeg syntes det var greit å vente til rapporten vår kom ut, sier han til San Jose Mercury News.

Forskere fra Massachusets Institute of Technology (MIT), Colnell og Princeton University samt institusjoner i Frankrike og Tyskland var noen av de som utgjorde forumet.

Det er 30 år siden det ble forsket seriøst på UFO-er i USA sist.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks