Hovedinnhold

Jakter på mor med feil baby

Leger slo alarm etter at et par begynte å lure på om de hadde fått med seg feil baby hjem fra fødselsklinikken.

Denne saken handler om:

DNA-tester bekreftet mistanken til foreldrene. De hadde fått med seg feil baby hjem fra klinikken, og ingen vet foreløpig hvor deres biologiske barn har tatt veien.

Bekreftet av myndighetene

Forvekslingen av de to nyfødte jentene skjedde på St. Elisabeth-klinikken i Saarlouis i Sørvest-Tyskland i sommer.

Et søk i sykehusets journaler viser at datteren til paret kan være hos en av de andre 14 mødrene som fødte der den samme dagen.

Historien ble bekreftet av sykehusledelsen fredag, som nå jobber på spreng for å rette opp tabben.

- Vi prøver nå å finne ut hvem som er foreldre til hvem, sier klinikkdirektør Franz-Josef Backes til den tyske avisen Bild.

- Fryktelig situasjon

- Resultatene fra blodprøver og DNA-tester bør løse denne saken, men det kan ta opptil to uker. Det er en fryktelig situasjon for foreldrene, sier Backes.

Mathias Uhlig, overlege ved klinikken, sier man vil gå gjennom alle prosedyrene rundt barnefødsler for å finne ut av hva som har gått galt.

Tsjekkisk parallellhistorie

9. desember i fjor, for nøyaktig ett år siden, ble to tsjekkiske babyer forvekslet i en lignende sak.

De to jentene Nikolka og Veronika ble ved en tabbe forvekslet på sykehuset i Trebic.

Flere måneder gikk før den ene av fedrene fattet mistanke, ettersom datteren slett ikke lignet på verken ham eller kona. Kona sverget på at hun ikke hadde vært utro, og da det ble tatt DNA-test viste det seg at ingen av dem var foreldre til den lille jenta.

Sykehuset ble varslet og en gjennomgang av journalene avdekket at lille Nikolka, som veide 2,65 kilo ved fødselen, underlig nok veide 3,3 kilo dagen etter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks