Hovedinnhold

Verden får sin egen «gledesdag»

FN erklærer 20. mars til internasjonal gledesdag.

Denne saken handler om:

FNs hovedforsamling vedtok torsdag en resolusjon som fører 20. mars opp på en allerede lang liste over internasjonale markeringer.

Mange markeringer

Fra før har FN erklært egne dager for å sette søkelys på alt ifra poesi og migrasjon til fugler og kvinners rettigheter. Nå vil organisasjonen altså også ha en egen dag for å markere glede.

«Streben etter glede er et fundamentalt menneskelig mål», heter det i resolusjonen.

Den ber samtlige medlemsland om å markere gledesdagen på en passende måte, også gjennom utdanning og aktiviteter for å synliggjøre dagen i det offentlige.

Bhutan ble hørt

Det er kongeriket Bhutan i Himalaya som har tatt initiativ til gledesdagen og som har ført en diplomatisk kampanje for å få dagen vedtatt i FN.

Flere andre stater har tatt til orde for at nye elementer, som glede, må inkluderes i metodene for å måle framgang, som nå er dominert av økonomiske indikatorer.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks