Hovedinnhold

160.000 asylsøkere skal flyttes - 11.966 er flyttet

<p>HASTER: Europakommisjonens visepresident, Frans Timmermans sa onsdag at det haster med å få europeiske land til å ta imot flyktninger fra Italia og Hellas. Her fra en flyktningleir i Ungarn. FOTO: AP Photo/Darko Vojinovic</p>

HASTER: Europakommisjonens visepresident, Frans Timmermans sa onsdag at det haster med å få europeiske land til å ta imot flyktninger fra Italia og Hellas. Her fra en flyktningleir i Ungarn. FOTO: AP Photo/Darko Vojinovic

For 18 måneder siden vedtok EU at 160.000 asylsøkere fra Hellas og Italia skulle flyttes til andre europeiske land. Så langt er bare 11.966 blitt relokalisert.

Denne saken handler om:

Tallene kryper langsomt oppover, og i desember ble 1926 personer relokalisert, flere enn noen gang før. Men EU er fortsatt langt unna målet, som er å få tallet opp til 3000 i måneden. 

– Vi er fortsatt ikke på det nivået vi må være på, spesielt for å hjelpe dem som venter i Hellas, sier EU-kommisjonens visepresident Frans Timmermans. 

Han etterlyser større politisk vilje fra medlemslandenes side og fastslår at det haster med å avlaste Hellas og Italia, som har vært under et voldsomt press. 

Fire land – Danmark, Polen, Ungarn og Østerrike – har ennå ikke tatt imot én eneste asylsøker gjennom ordningen. 

Norge deltar frivillig i programmet og skal ta imot til sammen 1.500 asylsøkere fra Hellas og Italia i løpet av 2016 og 2017. Så langt er 619 asylsøkere relokalisert til Norge.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks