Hovedinnhold

Flere avsløringer av BBC-sløseri

<p>SYMBOL: Programdirektør Alan Yentob har levert nokså saftige regninger. Han er blitt et symbol på det mange mener er en ukultur med pengesløsing blant de ansatte i BBC. Foto: AFP</p>

SYMBOL: Programdirektør Alan Yentob har levert nokså saftige regninger. Han er blitt et symbol på det mange mener er en ukultur med pengesløsing blant de ansatte i BBC. Foto: AFP

I 2014 bestilte BBC-ansatte 2098 drosjer, 421 togbilletter og 257 hotellrom, som aldri ble benyttet, men likevel måtte betales for.

British Broadcasting Corporation (BBC) blir – i likhet med NRK – finanisert av lisensmidler. Alle husstander med et TV-apparat må betale 145,50 pund, nesten 1900 kroner, årlig i kringkastingsavgift.

Avisen The Sun skriver at BBC-ansatte også booket 169 flybilletter som aldri ble benyttet, men statskanalen hevder at disse utleggene ble refundert.

– Skattebetalerne vil bli sjokkert over alle de kansellerte bestillingene som de er nødt til å punge ut for, sier Jonathan Isaby, leder av grasrotorganisasjonen TaxPayers Alliance.

21.000 ansatte

– Folk forventer at lisensavgiften skal brukes på å produsere kvalitetsprogrammer, ikke at pengene skal kastes bort på tomme hotellrom. BBCs ansatte må ikke glemme at lisensavgiften utgjør en tung byrde for mange pressede familier, legger Isaby til.

Tall som BBC selv har lagt frem viser at de hundre best betalte sjefene brukte 100.000 pund til sammen på drosjer.

Programdirektør Alan Yentob har fått mye pepper i britiske medier etter at det ble kjent at han hadde belastet BBC-budsjettet med 85.000 pund, drøyt 1,1 millioner kroner, de tre siste årene. Yentob brukte for øvrig 4000 pund på taxi i fjor.

Nå bør det nevnes at antall ubenyttede taxier, togbilletter, hotellrom og flybilletter, kanskje ikke er all verden å mase om likevel. BBC, som er verdens største mediehus, har nesten 21.000 heltidsansatte.  

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks