Hovedinnhold

Kong Harald kondolerer Finlands president

HAR SENDT KONDOLANSE: Kong Harald. Foto: SCANPIX
HAR SENDT KONDOLANSE: Kong Harald. Foto: SCANPIX
Kong Harald sendte torsdag et kondolansebrev til Finlands president Tarja Halonen etter det tragiske skuddramaet på en skole i Tusby nord for Helsingfors onsdag.

Denne saken handler om:

- Det er med dyp sorg at jeg har mottatt nyheten om den tragiske hendelsen på Jokela skole i Tusby i går, som resulterte i et slikt meningsløst tap av menneskeliv. Jeg vil med dette få overbringe min kondolanse og min dypeste medfølelse til Dem, de berørte familier og det finske folk, skriver kongen i kondolansebrevet.

Protokoll

Den finske ambassaden i Oslo la torsdag morgen ut en kondolanseprotokoll i forbindelse med skoletragedien.

- Protokollen blir liggende fremme fra klokka 9-12 og fra 13-16 på torsdag og fredag, opplyser handels-og presseråd Erja Karkkonen til NTB.

I likhet med alle offentlige bygninger i Finland flagget også ambassaden på halv stang torsdag.

Til sammen ni mennesker døde etter at en 18 år gammel elev drepte seks elever, skolens helsesøster og rektor før han skjøt seg selv.

Kondolanser

Kondolansene strømmet torsdag inn til den finske regjeringen fra utenlandske statsoverhoder og religiøse ledere etter skuddramaet. Både Finlands president Tarja Halonen og statsminister Matti Vanhanen ga uttrykk for myndighetens medfølelse med familiene til de drepte.

Kong Carl XVI Gustaf beskrev i sitt kondolansetelegram episoden som «en forferdelig sak».

- Dessverre ser det ut til at dette sprer seg rundt omkring i verden. Det er merkelig, tilføyde den svenske kongen på en pressekonferanse i Luleå.

Leder for EU-kommisjonen Jose Manuel Barroso sa i sitt budskap til den finske statsministeren at han var sjokkert og dypt rystet over å høre om de grusomme skoledrapene. (©NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks