Hovedinnhold

Tyfon herjer i Taiwan og Filippinene

(VG Nett) En kraftig tyfon har tatt livet av minst 23 personer i Filippinene. Torsdag slo den inn over Taiwan.

Denne saken handler om:

Er du i området?

Tyfonen «Saola» har etterlatt seg seg store skader i Filippinene. Over 330.000 mennesker er rammet og minst 23 er drept, skriver ABS-CBN News.

Nesten 3000 boliger er ødelagt av tyfonen, som lokalt er kjent under navnet «Gener». Tyfonen har flyttet seg gradvis over landet siden den slo til i de sørligste kystområdene søndag.

Torsdag nådde tyfonen fram til Taiwan, ifølge Joint Typhoon Warning Center. Én person har så langt omkommet, melder GMA News.

Det er forventet at stormen skal flytte seg fra Filippinene i løpet fredagen. Regnet og den kraftige vinden vil det derimot likevel ikke bli slutt på enda.

SE BILDER FRA TYFONENS HERJINGER HER 

Allerede har flere hus blitt oversvømt i Taiwans hovedstad, Taipei. Flere veier har blitt stengt på grunn av gjørmeras og rundt om kring i landet har den kraftige vinden veltet trær og revet ned hus.

I Filippinene ble også store deler av vestkysten og nordkysten rammet av flom og kraftige vinder. Strømmen gikk i fire byer, mens regnet plasket ned. Opp til 20 milimeter regn falt hver time når stormen sto på som verst.

Og mens Filippinene snart kan sette i gang opprydningsarbeidet, er taiwanske myndigheter i gang med å stenge så store deler av øya som mulig. Skoler, butikker, fabrikker, flyplasser, togstasjoner og børsen er beordret stengt av taiwanesiske myndigheter.

Siden tyfonen beveger seg nordover har også de kinesiske distriktene Fujian og Jiangsu sendt ut tyfonvarsel - stormen kan treffe så tidlig som fredag.

Stormen er ifølge GMA News synkende i styrke.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks