Hovedinnhold

Fem personer omkom i snøskred i Østerrike

<p>REDNINGSAKSJON: Redningsmannskaper driver nå søk etter at flere personer ble tatt av snøskred i Wattener Lizum i Østerrike lørdag. Fem personer er bekreftet døde. Foto: AFP</p>

REDNINGSAKSJON: Redningsmannskaper driver nå søk etter at flere personer ble tatt av snøskred i Wattener Lizum i Østerrike lørdag. Fem personer er bekreftet døde. Foto: AFP

En gruppe tsjekkiske skiløpere er blitt tatt av et snøskred i Østerrike, ifølge politiet. Opptil fem personer har mistet livet.

Flere personer er skadet i snødeskredet som skjedde i regionen Wattener Lizum - rundt tre mil sørøst for Innsbruck, opplyser en talsperson i politiet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Talsmann Helman Schutz i politiet sier til CNN at fire personer ble skadet i snøskredet, og at det var til sammen 17 personer i området da skredet rammet.

Ingen barn var i området, ifølge politiet.

Politiet har ikke opplyst hvor mange som fortsatt er begravd under snøen og det fryktes at dødstallet kommer til å stige, melder nyhetsbyrået DPA.

Myndighetene har heller ikke gått ut med tilstanden til de som ble skadd i hendelsen.

Det var en annen skiløper som så skredet og varslet nødetatene, ifølge lokale tjenestemenn. Redningsarbeidere søker etter overlevende ved hjelp av hunder og fire helikoptre.

VG følger saken.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks