Hovedinnhold

Fanget 106 pytonslanger i Florida på én måned

...den lengste var fire og en halv meter

<p>SLANGEGROSSIST: Brian Wood peker på nyfelte pytoner. Han er innehaver av All American Gator Products, og har kjøpt en drøy tredjedel av slangene drept i den store slangejakten. Disse planlegger han å sy til lommebøker, vesker, belter og støvler.</p>

SLANGEGROSSIST: Brian Wood peker på nyfelte pytoner. Han er innehaver av All American Gator Products, og har kjøpt en drøy tredjedel av slangene drept i den store slangejakten. Disse planlegger han å sy til lommebøker, vesker, belter og støvler.

Foto: Alan Diaz, Ap
Arten er fremmed i den amerikanske delstaten, men har ormet seg inn i det varme og fuktige klimaet. Nå går lokale viltmyndigheter kreativt til verks for å få bukt med problemet.

De 106 slangene av typen burmesisk pyton ble fanget i en jaktkonkurranse som varte i én måned, skriver nyhetsbyrået AP.

Arten hører egentlig hjemme i Sørøst-Asia, men trives godt i våtmarkene i nasjonalparken Everglades. Her gjør den stor skade på lokale og sårbare arter.

De lokale viltmyndighetene Florida Fish and Wildlife Conservation Commission gikk kreativt til verks for å kvitte seg med problemet og arrangerte Python challenge 2016 (ekstern lenke).

Les også: Fant kjempeslange i toalettet

Slange på over fire meter

Dette er den tredje sanksjonerte jakten på pytonarten siden 2009.

<p>STØTTER LOKALT NÆRINGSLIV: Det koster Brian Wood rundt 150 dollar for en kortreist pyton – omtrent like mye som han ville betalt for et ferdig garvet skinn importert fra Asia.</p>

STØTTER LOKALT NÆRINGSLIV: Det koster Brian Wood rundt 150 dollar for en kortreist pyton – omtrent like mye som han ville betalt for et ferdig garvet skinn importert fra Asia.

Foto: Alan Diaz, Ap

Målet er å få oppmerksomhet rundt problemet, og å gjøre innhugg i bestanden. Myndighetene betegner det hele som en stor suksess.

Jakten pågikk mellom 16. januar og 14. februar, og ble avsluttet med en høytidelig premieseremoni lørdag. Over tusen amerikanere fra 29 delstater registrerte seg for å jakte slanger.

Den lengste slangen tatt var på hele 15 fot – 4,5 meter. Den ble fanget av Bill Booth fra Sarasota i Florida.

Hans jaktlag sto også for 33 av de 106 fangede slangene.

Premien for lengste slange fanget alene gikk til Daniel Moniz fra New Jersey.

Les også: Slanget seg på hotellrom i Oslo

Fikk uventet motstand

Han skal ha blitt bitt i ansiktet, halsen og armene av slangen på 4,2 meter, som heldigvis ikke er giftig. Vinnerslangen forsøkte på et tidspunkt å rømme fra Moniz:

– Men jeg fikk den under kontroll og stappet den i et putevar, sier han til AP.

Han fikk til sammen has på 13 pytoner.

Slangene ble levert til forskere som blant annet skulle undersøke innholdet i magesekkene for å finne ut hvordan arten påvirker det lokale økosystemet.

Fikk du med deg? Tok med slange på telttur – så kom politiet

Deltagerne som ønsket det kunne imidlertid be om å få slangeskrottene tilbake etter at de var ferdig studert.

Da sto Brian Wood fra All American Gator Products klar. Rundt halvparten av slangene han fikk inn gikk til spesialbestilte troféer.

Den andre halvparten kjøper han som råmateriale for bedriften.

– Det er ganske kult å bruke skinn fra noe som ikke er utrydningstruet, sier han til AP.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks