Hovedinnhold

EU fornøyd med utlevering av Mladic

FORNØYD: EUs utenrikspolitiske sjef Catherine Ashton. Foto: AFP PHOTO GEORGES GOBET
FORNØYD: EUs utenrikspolitiske sjef Catherine Ashton. Foto: AFP PHOTO GEORGES GOBET
Utleveringen av krigsforbrytertiltalte Ratko Mladic til FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia (ICTY) er en viktig begivenhet, mener EU.

Denne saken handler om:

- Jeg ønsker velkommen overføringen av Ratko Mladic til ICTY i Haag. Dette er et viktig øyeblikk for forsoningen i regionen og for folkeretten. Våre tanker og vår medfølelse går til dem som led og mistet sine kjære i konflikten i det tidligere Jugoslavia, spesielt i Bosnia og Hercegovina, sier EUs utenrikspolitiske sjef Catherine Ashton.

Mladic ble tatt imot av FNs varetektsenhet i Haag tirsdag kveld etter å ha blitt utlevert fra Serbia tidligere på dagen.

Les også:  AFP: - Mladic i tårer før utleveringen

Mladic var øverstkommanderende for de bosnisk-serbiske styrkene under krigen i Bosnia. Han er blant annet tiltalt for folkemord i forbindelse med massakren i Srebrenica i 1995.

Det er ventet at Mladic vil bli brakt for retten i løpet av uken, trolig torsdag eller fredag. De første dagene i varetekt vil han sitte i isolasjon.

Sjefanklager Serge Brammertz holder en pressekonferanse om Mladics sak onsdag klokken 12 norsk tid.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks