Hovedinnhold

Etiopier funnet i konteiner på fly på Arlanda

<p>IKKE FØRSTE GANG: Også i fjor sommer ble det funnet en mann i bagasjerommet på et fly som landet på Arlanda i Stockholm. </p>

IKKE FØRSTE GANG: Også i fjor sommer ble det funnet en mann i bagasjerommet på et fly som landet på Arlanda i Stockholm. 

En levende mann ble mandag funnet i en fraktkonteiner på et fly på Arlanda lufthavn utenfor Stockholm. Han viste seg å være etiopier og har nå søkt asyl.

Ved 11.30-tiden mandag gjorde personalet på Arlanda flyplass en noe uvanlig oppdagelse: I en fraktkonteiner om bord i et av flyene fant de en mann i 20-årene. 

- Han var svært medtatt, men i live, forteller politiets pressetalskvinne Carina Skagerlind til svenske Aftonbladet. 

Flyet, som tilhører Ethiopian Airlines, kom fra Etiopia. 

– Det er ikke særlig vanlig dette her. Han har vært i en trykkutjevnet konteiner, så det er derfor han har overlevd. Noen vet vel at det fungerer å være i denne konteineren, sier Carina Skagerlind.

Flyet brukte 10 timer og 25 minutter på flyreisen fra Addis Abeba til Stockholm. Det mellomlandet i Wien. 

Dette er derimot ikke første gangen noe slik skjer. I august i fjor fant personalet ved samme flyplass en mann i bagasjerommet på et fly - også dette flyet kom fra Addis Abeba i Etiopia. 

Ifølge Aftonbladet undersøker nå politiet om det er mistanke om menneskesmugling. 

VG/NTB

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks