Hovedinnhold

Erdogan hyllet som helt i hjemlandet

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan ble tatt imot som en helt og hyllet av tusenvis av landsmenn da han i morgentimene fredag kom hjem fra et stormfullt møte i Davos.

Torsdag stormet Erdogan ut av en fredsdebatt i Davos, etter å ha blitt nektet taletid for å svare på en 25 minutter lang monolog fra Israels president Shimon Peres.

- Jeg kommer aldri tilbake til Davos igjen, sa en rasende Erdogan som reagerte sterkt på den israelske presidentens forsvar av landets krigføring mot palestinerne.

- Du vet hvordan barn skal drepes, var blant det Erdogan rakk å si før møtelederen forkynte at debatten var over.

Les også:Fredsdebatt endte i skandale

På en pressekonferanse etter opptrinnet forsvarte den tyrkiske statsministeren beslutningen om å forlate konferansesalen.

- De ville jo ikke la meg få tale, sa han.

Erdogan kritiserte møtelederen, kommentatoren David Ignatius fra Washington Post, og viste til at han lot Peres snakke dobbelt så lenge som generalsekretæren i Den arabiske liga, Amr Moussa, og ham selv.

- Peres snakket til meg på en måte som ikke var i Davos' ånd. Han hevet stemmen mot meg, sa Erdogan.

Etter pressekonferansen fløy den tyrkiske statsministeren rett hjem til Ankara der tusenvis av jublende tilhengere med tyrkiske og palestinske flagg ventet på Ataturk-flyplassen

«Erobreren fra Davos», lød teksten på en av plakatene som møtte ham på flyplassen, der slagordene mot Israel haglet.

Erdogan bekreftet at Peres hadde ringt og bedt om unnskyldning for opptrinnet i Davos.

Les også:Kronprinsen diskuterer verdighet med verdenseliten

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks