Hovedinnhold

Verdens eldste panda er død

<p>BURSDAGSFEIRING: Her snuser Basi på kaken hun fikk den 18. januar i år i forbindelse med at hun fylte 37 år - som tilsvarer mer enn 100 menneskeår.</p>

BURSDAGSFEIRING: Her snuser Basi på kaken hun fikk den 18. januar i år i forbindelse med at hun fylte 37 år - som tilsvarer mer enn 100 menneskeår.

Foto: Str, AFP
Verdens eldste kjempepanda i fangenskap er død, 37 år gammel. Det opplyser dyrehagen i Kina der pandaen Basi levde store deler av livet sitt.

Denne saken handler om:

Basi var en elsket figur i Kina, og statlig kinesisk TV sendte torsdag direkte fra dyrehagen i Fuzhou sør i Kina. Der ble det holdt en minneseremoni for pandaen.

Les mer: Slik utnytter Kina at verden elsker pandaer

Basi var maskot for de første Asialekene, som ble holdt i Kina i 1990. Kjempepandaen hadde levd i dyrehagen siden hun var fem år gammel, med unntak av seks måneder da hun var utlånt til dyrehagen i San Diego i USA i 1987.

Fikk du med deg? «Sterilisert» løve fikk supersøte unger

Med sine 37 år, noe som målt i menneskeår tilsvarer over 100 år, levde Basi nesten dobbelt så lenge som ville kjempepandaer. En panda i det ville lever i gjennomsnitt 20 år, mens pandaer i fangenskap vanligvis blir eldre.

Se Pandaen Aihin avsløres som en bløffemaker.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks