Hovedinnhold

Tallet på haiangrep det høyeste på ti år

79 ANGREPET: Ikke siden 2000 har tallet på haiangrep vært så høyt som i 2010. Foto: Afp
79 ANGREPET: Ikke siden 2000 har tallet på haiangrep vært så høyt som i 2010. Foto: Afp
Det ble registrert 79 uprovoserte haiangrep rundt om i verden i fjor. Det er det høyeste tallet siden 2000, sier forskere i Florida.

Denne saken handler om:

Som vanlig fant de fleste angrepene sted i USA. Der var det 36 tilfeller i løpet av året. Deretter følger Australia med 14 tilfeller, Sør-Afrika med åtte og Vietnam og Egypt med seks hver.

Les også:  Hai bet armen av turist

Det internasjonale registeret over haiangrep, som føres av forskere ved University of Florida, mener det mest bemerkelsesverdige i fjor var fem haiangrep på fem dager i Egypt.

En person mistet livet i angrepene i desember, som to haier trolig var involvert i.

Les også:  - Slik kan du unngå haiangrep

Til sammen mistet seks personer livet i de 79 angrepene som ble registrert, noe som er litt over gjennomsnittet de siste ti årene.

Forskerne mener at økningen ikke nødvendigvis betyr at haier er blitt mer aggressive, men kan være en følge av at mennesker tilbringer stadig mer tid i vannet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks