Hovedinnhold

Syk sensasjonspingvin får intensivbehandling

** Forvillet stakkar hadde spist både sand og rekved
** Øyenvitne: - Du kunne se at den ikke var glad

(VG Nett) Ekspertene fryktet at den stadig slappere New Zealand-pingvinen skulle dø. Nå er den hasteflyttet og får behandling i dyrehage.

Denne saken handler om:


Den unge keiserpingvinen har blitt en kjempeattraksjon, etter at den svømte feil og strandet godt over 3000 kilometer fra hjemmet sitt i kjølige Antarktis. Pingvinhysteriet gikk så langt at myndighetene så det som nødvendig å gi den egen sikkerhetsvakt.

I løpet av uken har sjarmørfuglen spist både sand og biter av rekved, som den har forsøkt å kaste opp igjen, ifølge nyhetsbyrået AP. Pingvinen skal ha blitt mer og mer slapp i løpet av uken, og ekspertene fryktet den ikke ville overleve. Nå er den under tilsyn i en lokal dyrehage på New Zealand.

Saken fortsetter under bildet.

SENSASJON: Den unge pingvinen har svømt lengre enn langt for å komme seg til New Zealand. Der har den vekket stor oppsikt. Foto: AFP
SENSASJON: Den unge pingvinen har svømt lengre enn langt for å komme seg til New Zealand. Der har den vekket stor oppsikt. Foto: AFP


Ifølge museumskurator Colin Miskelly vil dyrehagen gi pingvinen væske og næring intravenøst, for å få den tilbake i form. Håpet er at den skal komme seg nok til at den kan settes fri igjen.

Kvinnen som oppdaget sensasjonspingvinen på stranden, var tilbake for å ta farvel før den ble flyttet.

LANGT HJEMMEFRA: Den unge pingvinen har slitt med å tilpasse seg New Zealand. Foto: AP
LANGT HJEMMEFRA: Den unge pingvinen har slitt med å tilpasse seg New Zealand. Foto: AP

- Jeg er så glad for at den blir tatt vare på. Han trengte å komme seg vekk fra stranden. Han sto opp i dag tidlig, men du kunne se at den ikke var glad, sier Christine Wilton ifølge AP.

Eget basseng

Saltvannsbassenget pingvinen nå kan velte seg i, har blitt brukt av mindre pingviner tidligere. Det er imidlertid ikke stort nok til at en keiserpingvin kan kose seg godt nok i lengden.

Keiserpingvinen er den største av alle pingviner, og blir over en meter høye. Den forvillede pingvinen på New Zealand er relativt ung, antakelig rundt ti måneder, og cirka 80 centimeter høy.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks