Hovedinnhold

Sjeldne løveunger reddet fra dyresmuglere

LEKER: Bror og søster løve som fikk moren sin skutt av dyresmuglere i Somalia, er nå blitt reddet. Foto: AP
LEKER: Bror og søster løve som fikk moren sin skutt av dyresmuglere i Somalia, er nå blitt reddet. Foto: AP
To søskenløver på tre måneder er tatt hånd om i Somalia. Nå kan det være de blir forskningsobjekter.

Denne saken handler om:

Moren til den lille løvejenta og løvegutten var blitt skutt, og de to løveungene skulle trolig til Midtøsten for å bli kjæledyr, skriver nyhetsbyrået AP.

Men somaliske myndigheter greide å redde de to løveungene før de skulle bli smuglet om bord på et skip i Mogadishu i Somalia.

Sultne løveunger

På grunn av de spesielle prikkene på pelsen deres, tror man at de er en sjelden type løver, som nyhetsbyrået AP kaller «Berbera-løve».

Løvene ble tatt hånd om for fire uker siden, etter at havnesjefen i Mogadishu fortalte om sine mistanker om dyresmugling til Bancroft, en organisasjon som trener fredsstyrker fra den Afrikanske Unionen i den somaliske hovedstaden.

Løveungene er sultne og trenger mye kjøtt. De nå tre måneder gamle løveungene klarer å spise en voksen geit i løpet av tre dager.

VISER TENNER: Løveunger er ikke vante med å bli fotograferte. Foto: AP
VISER TENNER: Løveunger er ikke vante med å bli fotograferte. Foto: AP


Til Uganda eller forskning
Ifølge Mike Stock, sjefen for Bancroft, er planen at Somalias president Sheikh Sharif vil gi løveungene til den ugandiske presidenten Museveni før Somalia er i stand til å ta vare på dem selv.

Stock sier også at han har tatt kontakt med institusjonen Smithsonian for å høre om løveungene kan involveres i et forskningsprosjekt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks