Hovedinnhold

Mange vil ha kjempekaninen Atlas

<p>KOSEKANIN: Atlas (7 md.) beskrives som en kosete og oppmerksomhetssyk kjempekanin. I dag veier den 5,8 kilo, men om noen år kan den veie mer enn tre ganger så mye.</p>

KOSEKANIN: Atlas (7 md.) beskrives som en kosete og oppmerksomhetssyk kjempekanin. I dag veier den 5,8 kilo, men om noen år kan den veie mer enn tre ganger så mye.

Foto: Scottish SPCA
Mandag etterlyste skotske dyrevernere en ny eier av kaninen Atlas. Et lite døgn senere er den belgiske kjempen blitt verdenskjent.

Denne saken handler om:

Atlas veier 5,8 kilo, men er bare syv måneder gammel og slett ikke ferdig utvokst. En voksen belgisk kjempe kan bli 1,2 meter lang og veie mer enn 20 kilo, opplyser The Scottish Society for the Prevention of Cruelty to Animals (SPCA).

Størrelsen ble rett og slett for mye for kaninens tidligere eiere, og SPCA tok derfor ansvaret for å finne en ny eier til Atlas.

– Han er en veldig vennlig kanin som elsker oppmerksomhet og kos, uttalte SPCA-sjef Anna O'Donnell i en pressemelding.

Oppsiktsvekkende bilde: Sau født lam - fikk rullestol

En dag senere kan dyrepleier Emma Calder fortelle at henvendelsene har rent inn.

– Vi har fått hundrevis av telefoner og e-poster fra mennesker fra hele verden, inkludert steder så langt borte som USA og Canada, sier hun.

Selv om de er lykkelige for å ha mottatt henvendelser fra andre kontinenter, vil SPCA sørge for å finne et skotsk hjem til Atlas. Det skyldes at en kanin ikke bør utsettes for stresset det medfører å reise til et annet land.

Fanget på film: Den siste ville jaguaren i USA

– Atlas har blitt en verdensstjerne over natta. Vi har ikke sett en reaksjon som denne siden historien om hunden Kai, som ble forlatt på en togstasjon i fjor, sier Calder.

Nå begynner arbeidet med å velge Atlas' nye eier, og Calder garanterer at de vil finne et passende hjem.

Belgisk kjempe er for øvrig verdens største kaninart, og Darius, verdens største kanin, er av denne typen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks