Hovedinnhold

Kattekasteren Mary (45) vil be katten om unnskyldning

(VG Nett) - Jeg mente ikke å skade noen, sier Mary Bale (45). Nå vil hun møte katten hun kastet i søpla og dens eiere for å be om unnskyldning.

Denne saken handler om:

Et stort pressekorps hadde i går tatt oppstilling utenfor Bales hjem i den britiske byen Coventry, for å få hennes forklaring på hvorfor hun kastet katten Lola (4) i søpla lørdag ettermiddag. Katten var fanget i mørket i 15 timer før den ble funnet av eierne sine.

Dyreplagingen ble fanget på overvåkningsvideo, og kattens eiere la videoen ut på YouTube og Facebook for å prøve og finne ut hvem kvinnen var.

Saken eksploderte i mediene, og tirsdag ble det kjent at det var den 45 år gamle ugifte og bankansatte kvinnen som stod bak ugjerningen. Hun bor bare en knapp kilometer unna stedet hvor hun kastet katten i søplekassa.

- Er ikke en ond person

- Jeg vet ikke hva som kom over meg. RSPCA (de britiske dyrevernsmyndighetene, journ. anm.) spurte meg hvorfor jeg gjorde det, og jeg måtte si at jeg har ingen anelse. Jeg har prøvd å tenke tilbake til da det skjedde, men hodet mitt er fullstendig tomt. Jeg har ikke kjæledyr, men jeg har ingenting imot katter og har aldri ønsket å skade noe dyr. Det er ikke slik at jeg har sett en katt drepe fugler i hagen, eller opplevd at en katt har grist til hagen min. Det finnes ikke noe motiv for det jeg gjorde. Det var bare et øyeblikks galskap. Jeg har fått drapstrusler og de siste 48 timene har livet mitt blitt snudd opp-ned på grunn av min egen dumskap. Jeg ønsker bare at folk skal vite at jeg ikke er en ond person, sier Bale til The Sun.

VGTV:Her blir kattekasteren konfrontert av pressen

GODTAR IKKE UNNSKYLDNINGEN: Katteeier Darryl Mann ønsker ikke å møte Mary Bale slik at hun kan be om unnskyldning. Foto: Sky News/APTN
GODTAR IKKE UNNSKYLDNINGEN: Katteeier Darryl Mann ønsker ikke å møte Mary Bale slik at hun kan be om unnskyldning. Foto: Sky News/APTN

Avviser unnskyldningen

Ønsket om å be om unnskyldning får en iskald mottakelse av Lolas eiere.

- Jeg vil ikke slippe den kvinnen innen en kilometers omkrets av Lola. Hun kan kjenne henne igjen og få et anfall, sier Stephanie Andrews-Mann (24).

- Det at hun har bedt om unnskyldning, gjør ikke det hun har gjort noe mer rett. Forhåpentligvis vil RSPCA og politiet ordne opp i dette, sier matfar Daryl Mann (26) til Sky News.

Dyrevernsmyndighetene etterforsker saken og vil innen tre uker avgjøre om kvinnen skal tiltales for dyremishandling, skriver Daily Mail.

- Bare en katt

Gårsdagens uttalelser står i skarp kontrast til det Bale sa til The Sun dagen før. Da uttalte hun at hun kastet katten i søplekassen for moro skyld, og at hun trodde den ville klare å komme seg ut på egenhånd.

Samtidig uttrykte Bale at hun ikke kunne skjønne alt oppstyret:

- Det var bare en katt.

Truet på livet

Kattekastingen har blitt omtalt av medier verden over og har gjort dyrevenner rasende. Enkelte har latt aggresjonen sin løpe fritt over tastaturet, og Facebook fjernet i går en side hvor Bale ble truet på livet.

En nabo rykket i går ut til kvinnens forsvar overfor Sky News.

- Folk gjør dumme ting hele tiden, gjør de ikke? Jeg kan ikke svare på hvorfor hun gjorde det der. Vi har alle sett det på TV, og lurer på hvorfor hun gjorde det. Men, hun lider, gjør hun ikke? Og katten er ok, åpenbart, sier Angela Kalyan-Delgram.

UNNSKYLDER SEG: Mary Bale ba om unnskyldning før hun og moren Celia gikk inn i hennes hjem i Coventry. Foto: ITN/ReutersTV
UNNSKYLDER SEG: Mary Bale ba om unnskyldning før hun og moren Celia gikk inn i hennes hjem i Coventry. Foto: ITN/ReutersTV

- Hun elsker dyr

45-åringens mor, Celia Bale (78), fortalte i går Daily Mail at hennes ektemann og Bales far ligger hardt skadet på sykehus etter å ha falt i trappen for to uker siden.

- Hun har vært under sterkt press de siste fjorten dagene. Hun er svært nær sin far, og jeg tror det har hatt en kraftig innvirkning på henne, sier moren, som ikke forstår hvordan datteren kunne gjøre det hun gjorde.

- Hun hadde katter da hun var en liten jente og har aldri vært slem mot dyr før i hele sitt liv. Hun elsker dyr, sier 78-åringen.

Også katteeierne ber folk om å ikke plage kvinnen som plaget katten deres.

- Jeg kan ikke tro reaksjonen på historien. Jeg la det kun ut på Facebook fordi jeg ønsket å finne ut hvem hun var. Nå som politiet vet hvem hun er, synes jeg folk skal overlate dette til dem og RSPCA og ikke ta saken i sine egne hender. Jeg liker henne ikke, men jeg vil ikke at hun skal bli skadet. Dette må ordnes opp i på en skikkelig måte, ikke ved at folk blir aggressive mot henne, sier Stephanie Andrews-Mann til The Guardian.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks