Hovedinnhold

Forskere: Slik hadde Tyrannosaurus sex

KJEMPEGØY: Slik tror forskere at Tyrannosaurus Rex paret seg. Hannen klatret opp på hunnen bakfra. Foto: Illustrasjon: Gcsociety.org
KJEMPEGØY: Slik tror forskere at Tyrannosaurus Rex paret seg. Hannen klatret opp på hunnen bakfra. Foto: Illustrasjon: Gcsociety.org
(VG Nett) Dinosaurhunnen ble tatt bakfra av hannen, hevder paleontologer som har forsket på dinosaur-sex.

Denne saken handler om:

Paleontologer hevder de har funnet ut hvordan dinosaurer, deriblant Tyrannosaurus Rex - hadde sex, skriver Daily Mail.

De bisarre grafiske illustrasjonene viser hvordan de forhistoriske dyrene angivelig hadde sex.

- Alle dinosaurer brukte den samme basisposisjonen for å pare seg, sier Beverly Halstead, en engelsk forsker som var en av de første til å forske på det noe spesielle temaet.

- Han gikk opp på henne bakfra, la forbeina sine på skuldrene hennes, løftet seg opp på ryggen hennes og la halen under hennes.

Det er vanskelig for forskerne å anslå hvor stor penisen til den mannlige tyrannosaurusen var. En tyrannosaurus-penis er anslått å kunne være alt fra 25 centimeter til 3,5 meter lang. De fysiske utfordringene ved å gjennomføre et samleie må uansett ha vært mange.

Tyrannosaurus Rex er en av de mest kjente dinosaurartene som har levd. Arten vandret rundt på jorden for 68-65 millioner år siden.

Kjempeøglen er en av de største kjøttende dinosaurene som har eksistert.

De store dyrene kunne bli mellom 12-13 meter lange, fem meter høye og veide mellom fire og åtte tonn. Bare hodet kunne bli 1,5 meter langt.

- Den mest sannsynlige posisjonen de benyttet seg av var hannen bak hunnen, oppå henne, og inn bakfra. Enhver annen posisjon er umulig, sier Kristi Curry Roger, professor i geologi og biologi ved Macalester College i Minnesota til Discovery Channel.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks