Hovedinnhold

Forbyr ville dyr på sirkus

Storbritannias nasjonalforsamling innfører forbud mot framvisning av ville dyr på sirkus.

Denne saken handler om:

Forbudet betegnes som en stor seier for dyrevernere, og et bittert nederlag for sentrum-høyreregjeringen i London.

Statsminister David Cameron greide ikke å presse parlamentarikere fra hans eget konservative parti til å gå imot forbudet, skrev London-avisen The Independent fredag. Forbudet ble vedtatt i Underhuset dagen før, uten noen formell votering.

- Camerons forsøk på å presse menige konservative representanter til å gå imot, slo tilbake på ham selv og endte med et ydmykende offentlig nederlag. Representanter fra alle partier støttet forslaget om et forbud, het det i The Independent.

Les også: Må legge ned dyrefritt sirkus 

Saken har større prinsipiell betydning enn praktisk omfang. I 2009 hadde sirkusene som driver virksomhet i Storbritannia færre enn 40 ville dyr, blant dem elefanter, tigre, løver, sebraer og kameler - og siden da har de siste elefantene forsvunnet fra manesjene.

Regjeringen argumenterte med at den ville skjerpe betingelsene for å gi sirkusene tillatelse til å holde seg med ville dyr. Men Underhuset sluttet seg uten å gå til avstemning til et forslag fra den konservative representanten Mark Pritchard om å lovfeste et forbud.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks