Hovedinnhold

Fembent valp offer for bitter strid

Dyrevenn vil redde Lilly fra freakshow

(VG Nett) To kjøpere sloss om valpen Lilly som er født med et ben for mye. Den ene ønsker å hjelpe valpen gjennom en operasjon, mens den andre vil stille ut hunden sammen med andre misdannede dyr.

Denne saken handler om:

Nå kan den betente striden ende i retten, melder avisen The Charlotte Observer.

Eieren til valpen Calvin Owensby har nylig mistet jobben som elektriker, og skal derfor ha sagt ja til å selge henne til John Strong for 3000 dollar. Strong driver en utstilling med dyr som ulike former for misdannelser, og vil gjerne ha den fembente valpen med i sitt ensemble.

Dyrevenn

Men Lillys skjebne har vakt sterke følelser. Da historien om Lilly nådde lokalavisen kastet dyrevennen Allyson Siegel seg på telefonen til Owensby. Siegel holdt ikke ut tanken på at Lilly skulle ende som attraksjon på et freakshow, og tilbød seg å betale 4000 dollar for hunden. Dermed ble hun i stedet den nye eieren.

- Du skal behandle dyr slik du ville behandle dine barn, sier Siegel som allerede har seks katter. Lilly skal derfor etter planen bo hos hennes søster.

Rettslige skritt

Strong har imidlertid ingen planer å gi fra seg attraksjonen uten kamp. Til tross for at han har fått tilbake depositumet på tusen dollar, varsler han at han vil gå til rettslige skritt for å få eierskapet til Lilly.

Strong, som nylig flyttet virksomheten til Coney Island, har allerede 27 levende og 251 utstoppede dyr i sin utstilling.

Allyson Siegel ønsker på sin side at Lilly skal få fjernet det ekstra benet gjennom en operasjon.

Den syv uker gamle valpen som er en blanding mellom chihuahua og terrier skal etter planen opereres i neste uke, men dette forsøker nå Strong å stoppe.

FEM BEN: Valpen Lilly sliter med å gå skikkelig på grunn av det ekstra benet hun er født med. Foto: AP
FEM BEN: Valpen Lilly sliter med å gå skikkelig på grunn av det ekstra benet hun er født med. Foto: AP

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks